Portrete
Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea
18:36 10 12 2016 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Mai mulţi asociaţi din Năvodari vor să ridice un bloc lângă Tabăra de Copii! Cum va arăta imobilul

ro

25 Oct, 2016 00:00 492 Marime text


Mai mulţi investitori din Năvodari s-au asociat pentru a construi un bloc de locuinţe de patru etaje, cu spaţii comerciale şi garaj, pe terenul situat în intravilanul oraşului Năvodari, la sud de Tabăra de Copii. Astfel, Constantin şi Maria Comănoiu, Mihail Dumitrescu, Adina Viorica şi Bogdan Alexandru Păun doresc să construiască în zona precizată o clădire P+4E cu destinaţia de locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, în acest sens depunând la Agenţia pentru Protecţia Mediului documentaţia necesară în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Potrivit memoriului depus, construcţia va avea o arhitectură modernă, cu linii simple şi odihnitoare, cu ferestre generoase, iar acoperişul va fi de tip terasă. Terenul pe care se va edifica clădirea are o suprafaţă de 2.496 mp, imobilul va avea o suprafaţă construită de 1.123,60 mp, suprafaţa desfăşurată fiind de 6.364,8 mp. Accesurile şi locurile de parcare vor avea o suprafaţă de 400 mp, rămând o suprafaţă de 972,4 mp pentru spaţiul verde.
Beneficiarul doreşte obţinerea autorizaţiei de construire pentru un imobil P+4E, cu câte 18 unităţi locative pe nivel, rezultând un total de 72 de apartamente. În incinta terenului se vor amenaja 43 de locuri de parcare.
 
Chiar dacă clădirea va fi folosită în principal pe timp de vară, investitorii doresc să realizeze instalaţii de termoficare internă, aşa că fiecare unitate locativă va fi dotată cu centrală termică proprie cu gaz. Deoarece flora specifică Dobrogei este sărăcăcioasă, beneficiarul va planta în incintă arbori şi arbuşti care să producă umbră şi un aspect deosebit. Astfel, zona din imediata vecinătate (laturile estică şi sudică) vor fi tratate separat ca o grădină de faţadă. Odata cu creşterea copacilor, aerul de sub aceştia se va încălzi mai greu pe parcursul zilelor călduroase, ceea ce va spori atât confortul din exteriorul clădirii, cât şi pe cel din interiorul acesteia.
 
Accesul pietonal pentru zona de locuinţe se va realiza pe latura sudică. Accesul carosabil se va realiza pe latura estică în interiorul terenului, se va amenaja o alee carosabilă pentru accesul autovehiculelor de serviciu. Căile existente de acces nu vor suferi modificări. Terenul este amplasat în intravilanul oraşului Năvodari, pe latura estică a bulevardului Mamaia Nord. Terenul este identificat cu adresa: trup 2 (DL), lot 2/2, nr. cad. 115181. Este situat pe faleza geografică a Mării Negre, în spaţiul dintre lacul Siutghiol şi Marea Neagră. În prezent, terenul este reglementat prin PUZ ca făcând parte din intravilanul construibil.

Ti-a placut articolul?

Comentarii