Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laurentiu Plosceanu (ARACO) Piata imobiliara se va comprima cu 50%, in 2009

ro

20 Jan, 2009 17:23 1215 Marime text

Piata imobiliara s-ar putea comprima la jumatate fata de dezvoltarile de anul trecut, a afirmat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), intr-un interviu acordat Bloombiz.

Acesta estimeaza ca diminuarea va fi compensata, pe ansamblul economiei, de finantarile lucrarilor de infrastructura rutiera si de mediu, de programe de reabilitare termica si de locuinte sociale. In ceea ce priveste felul in care firmele de constructii se izbesc de efectele crizei, Laurentiu Plosceanu este sigur ca acestea si-au invatat lectia de supravietuire inca din perioada anilor '90, cand inflatia era de trei cifre si dobanzile, foarte mari. " Ba chiar au supravietuit perioadei primului an de postaderare, cand se vorbea despre faptul ca IMM-urile vor capota, in proportie de 60-70%. Am trait de mai multe ori lectia aceasta".
Sfarsitul crizei va lasa un mediu de afaceri autohton reasezat, crede presedintele ARACO. " Vor fi echilibre noi si modificari in ierarhiile de firma. Managementul se va maturiza insa actionarii nu vor fi prea fericiti pentru ca, pana la urma, vor trebui sa plateasca o parte din pretul aferent crizei."
In orice caz, spune acesta, criza va mai dura cel putin 18 luni, dar asta nu inseamna ca in acest timp, afaceristii si speculatorii vor disparea din mediul de business autohton. "Probabil ca dimensiunea specularii se va comprima, dar prezenta lor e o constanta a pietei, indiferent ca discutam de Romania, de mediul european sau mediul american. De fapt, criza este generata de un sistem american, care s-a bazat tocmai pe speculatii", a conchis Plosceanu.

Sursa: www.bloombiz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii