Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Mamaia, lângă hotel Splendid Douăzeci de locuri noi de parcare, amenajate de privaţi pe terenul Primăriei Constanţa

ro

15 Jul, 2016 00:00 3255 Marime text
 
 
Între hotelul Splendid şi proprietatea SC VDT Construct SRL din Mamaia, Adrian Puiu, Maria Dincă şi Dina Dincă vor să amenajeze o parcare de 20 de locuri. Beneficiarul este Primăria Constanţa, iar cel care va amenaja locurile de parcare este firma Primăriei, Confort Urban SRL. Totuşi, ca investitori apar cele trei persoane fizice.
 
Terenul amenajărilor propuse este liber, având destinaţia „spatii verzi, alei auto şi pietonale, parcări etc.“. Terenul pe care se amenajează parcarea este unul generos: 208 metri pătraţi. Iată cum motivează acest demers investitorii: „Având în vedere aglomerarea staţiunii Mamaia, prin construcţii noi, şi reglementările urbanistice elaborate care prevăd inclusiv realizarea de parcări pentru preluarea numărului mare de autoturisme în zona construcţiilor, a apărut necesitatea amenajării unor suprafeţe destinate parcării publice“.
 
Este interesant însă că această iniţiativă aparţine unor persoane private, care au sesizat aglomerarea din staţiunea Mamaia, merg la Primăria Constanţa şi se oferă să amenajeze pe cheltuiala lor, dar pe terenul Primăriei, un spaţiu de parcare. Oare oricare dintre noi putem proceda astfel?
 
Memoriul de prezentare a proiectului „Amenajare parcare - staţiunea Mamaia, zona hotel Splendid“ se află, de astăzi, în dezbaterea Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. Societatea Confort Urban SRL a obţinut deja de la APM acordul de mediu pentru amenajarea parcării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii