Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilul ridicat de Nitalexil SRL va fi supraetajat. Ce condiţii i-au fost impuse investitorului (document)

ro

01 Mar, 2017 00:00 3108 Marime text
Nitalexil SRL a decis să supraetajeze imobilul de opt etaje pe care îl ridică în staţiunea Mamaia, aleea Itaca. În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Modificare AC 1316/04.08.2015 «Construire imobil P+6e+7ep+8ep cu funcţiunea de locuire colectivă la etaje şi alimentaţie publică la parter» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată, conform Legii 50/1991», numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării, extindere balcoane pe latura de est, recompartimentări interioare, refaţadizare şi adăugare funcţiune spaţiu comercial la parter“. Investiţia imobiliară este realizată în staţiunea Mamaia, aleea Itaca nr. 2A+2B (fost careu C2, lot 20, vila V1-5).
 
Pe amplasamentul studiat se află în momentul de faţă o construcţie în curs de execuţie, pentru care a fost obţinută Autorizaţia de construire nr. 1316/04.08.2015. Funcţiunea este de locuire colectivă la etaje şi alimentaţie publică la parter, iar regimul de înălţime - P+6E+7Ep+8Ep. Pentru construcţia autorizată au fost realizate următoarele lucrări până în momentul de faţă: structură de rezistenţă din beton armat până la nivelul 7 al clădirii, închiderile exterioare şi compartimentările interioare până la nivelul 6, parţial termoizolaţiile exterioare, şape şi parţial plafoane din ghips-carton interioare. De asemenea, s-a montat tâmplăria exterioară de la etajul 1 până la etajul 6. Pe amplasamentul studiat s-a propus realizarea unei clădiri care va avea apartamente de două camere şi garsoniere la etaje şi un spaţiu de alimentaţie publică la parter.
 
Potrivit proiectului, la parter vor fi amplasate zona de acces în apartamente, un lift, casa scării, spaţiu tehnic, zona de alimentaţie publică. La etajele 1-6 vor exista două apartamente de câte două camere şi trei studiouri (garsoniere) pe nivel, la etajul 7 – un apartament de două camere şi trei studiouri (garsoniere); iar la etajul 8 - un apartament de două camere şi un studio (garsoniere). În total, vor rezulta 36 de unităţi locative (14 apartamente cu câte două camere şi 22 de garsoniere). 

Modificări propuse 

La cererea beneficiarului, se propun următoarele modificări faţă de proiectul iniţial aprobat cu A.C. nr. 1316/04.08.2015: la parter se propune introducerea unei zone cu funcţiunea de spaţiu comercial; la etajele 1 şi 2 se propune transformarea apartamentului X2 de două camere în două studiouri; la etajul 6 se propune unirea apartamentului X2 de două camere cu studioul X3, rezultând astfel un apartament cu trei camere; la etajul 7 se propune mărirea suprafeţei, etajul acesta devenind astfel etaj curent, reorganizarea totală a spaţiului interior realizându-se astfel două apartamente de patru şi respectiv trei camere; la etajul 8 se propune mărirea suprafeţei construite a acestuia şi reorganizarea spaţiului interior, obţinându-se astfel două studiouri şi un apartament cu trei camere; etajul 9 va fi nou realizat, retras faţă de etajul 8, şi va cuprinde două studiouri şi două terase circulabile. De asemenea, terasa necirculabilă de peste etajul 9 va fi realizată pe structură de beton armat cu placă de beton armat, modificându-se astfel şarpanta metalică autorizată iniţial.
 
În incinta terenului se va amenaja un spaţiu verde în suprafaţă totală de 75,19 mp, repartizat astfel: spaţiu verde în jardiniere pe terase în suprafaţă de 75,19 mp. Conform HCJC nr. 152/22.05.2013, pentru blocuri de locuinţe, este obligatorie amenajarea de spaţii plantate cu rol decorativ şi de protecţie de minimum 30% din totalul suprafeţei de teren. Suprafaţa de spaţiu verde propusă a fi amenajată în cadrul prezentului proiect reprezintă 31,46% din totalul suprafeţei de teren aflat în proprietate. 

Despre Nitalexil SRL 

Firma Nitalexil SRL este controlată de Seaside Estate Company SRL şi Radu Marin. Înfiinţată în anul 2001, firma are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, complex Sportiv Badea Cârţan, etaj P. Dovada sediului o face contractul de închiriere nr. 5 din data de 1.07.2006. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în Nitalexil SRL sunt Seaside Estate Company SRL, cu 70% din capitalul social, şi Radu Marin, născut pe 5.05.1947, în comuna Patru Fraţi, Ialomiţa, cu 30% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de activităţi ale agenţiilor turistice, este Radu Marin. În anul 2015, firma cu zece angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 10.606.240 de lei şi un profit net de 4.619.421 de lei.
 
La rândul său, Seaside Estate Company SRL a fost înmatriculată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, Complex Sportiv Badea Cârţan. Dovada sediului social o face contractul de închiriere nr. 3 din data 19.06.2006. Firma are un capital social subscris de 35.200 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt SC Nitalexil SRL, cu 34% din capitalul social, Gypsy Investments INC, cu sediul în Liberia, cu 33% din capitalul social, şi Rectangle Transport Ltd, cu sediul în Liberia, cu 33% din capitalul social. Administratorul societăţii este Marius Cristian Coman, născut pe 28.07.1976, în Bucureşti.
 
Seaside Estate Company SRL se ocupă de „alte lucrări speciale de construcţii n.c.a.“. În anul 2015, societatea Seaside Estate Company SRL a avut zero angajaţi şi o cifră de afaceri de zero lei. Cât priveşte anul 2014, societatea a declarat o cifră de afaceri de 10.516 lei şi a avut zero angajaţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul depus la APM Constanţa de Nitalexil SRL.

Citeşte şi:

Bloc de opt etaje, ridicat de SC Nitalexil SRL în Mamaia Nord. Iată ce a solicitat de la APM Constanţa!

S-a construit în neştire în zona costieră Prefectul a atacat în contencios PUZ-ul din zona de nord a cartierului Faleză Nord! (documente)

PUZ Nitalexil şi Marco Chim, ilegal?! Locuitorii din Faleză Nord, aproape de victorie în lupta cu investitorii epocii Mazăre (documente)

Beneficiara unui teren retrocedat Nitalexil SRL are girul Primăriei Constanța pentru un bloc de 10 nivele în Mamaia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii