Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Filimonescu îşi extinde hostelul la Costineşti. Ce schimbări are în proiect

ro

24 Oct, 2016 00:00 2883 Marime text


După ce şi-au construit în comuna Costineşti o locuinţă de vacanţă, doi investitori, Maria şi Horia Dandu Filimonescu, au decis să reconfigureze două corpuri ale construcţiei pe care o deţin şi să le transforme în hostel. Astfel, aceştia au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa actele necesare în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul „Reconfigurare corp C1 şi C2, cu schimbare de destinaţie din locuinţă - în hostel cu spaţii de cazare“. Construcţia este amplasată pe strada Pescăruşului nr. 31 din Costineşti.
 
Potrivit memoriului depus la APM, la adresa menţionată, cei doi investitori au un teren de 780, respectiv 801 mp, pe care sunt amplasate cinci corpuri de clădiri. Astfel, corpul C1, cu suprafaţa de 124 mp şi care are P+1E+Mansardă, îşi schimbă destinaţia în hostel cu spaţii de cazare, corpul C2, cu suprafaţa de 213 mp, P+2E+Pod, îşi schimbă destinaţia în hostel cu spaţii de cazare, corpurile 3 (21 mp) şi 4 (22 mp) păstrându-şi destinaţia de anexă şi magazie. Pe parcurs, beneficiarul doreşte unele modificări, fără să afecteze structura de rezistenţă a clădirii, modificări ce constau în reconfigurarea camerelor şi băilor la corpurile de clădiri C1 şi C2, cu schimbarea destinaţiei în hostel cu spaţii de cazare sezoniere.
 
În documentul depus este prevăzut că în corpul C1 vor fi realizate 14 camere de cazare, după cum urmează: parter - patru camere, etajul 1 - camere şi mansardă - cinci camere. Structura funcţională asigură spaţiile necesare pentru cazare grupate pe fiecare nivel, cu băi cu grupuri sanitare pentru fiecare cameră în parte. Toate încăperile sunt luminate şi ventilate natural, fiind dimensionate corespunzător pentru organizarea activităţilor specifice şi dotarea cu mobilier corespunzător. În corpul C2 vor fi realizate 24 de camere de cazare, fiecare cu baie proprie, câte opt camere pe fiecare etaj.
 
Potrivit site-ului turistinfo.ro, Horia Dandu Filimonescu deţine în localitatea Costineşti, la aceeaşi adresă, hostelul Poseidon - Brianna.
 
Potrivit Registrului Comerţului, investitorul din Costineşti deţine societatea Filimonescu Horia Dandu Întreprindere Individuală, înfiinţată în 2011, cu sediul social în satul Costineşti, pe strada Pescăruşului nr. 31. Potrivit codificării CAEN, societatea se ocupă cu „facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii