Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familie cu stofă în afaceri Ce act important au primit Nicolae şi Andrei Nemirschi de la Primăria Constanţa şi la ce le foloseşte

ro

22 Sep, 2015 00:00 4284 Marime text
Fostul viceprimar al Constanţei Nicolae Nemirschi şi fiul său, Andrei, - coasociaţi în firma Karisma Development SRL, îşi extind afacerile în staţiunea Mamaia. Cu încuviinţarea Primăriei Constanţa, firma Karisma Development SRL, alipeşte două terenuri, având suprafaţa de 3.133 mp, respectiv 211 mp, având destinaţia de vilă turistică P+2E, conform deciziei nr. 672/2004, şi respectare drept de servitute. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni, până pe 21 septembrie 2017.
 
Contactaţi telefonic, atât Nemirschi senior, cât şi juniorul au lăsat să se înţeleagă că nu ştiu despre ce este vorba. Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului, a lăsat greul pe umerii fiului. „Nu ştiu nimic, fiul meu s-a ocupat mai mult“, a explicat acesta în grabă. „Nu ştiu despre ce este vorba, ar putea fi un extras de informare, trebuie să mă documentez“, a precizat şi Andrei Nemirschi.
 
Cât despre firma Karisma Development, aceasta a fost înfiinţată în 2006 de Andrei Nemirschi, Octavian Buşi şi Tiberiu Cristian Curt. Ultimii doi sunt chiar ginerii lui Dumitru Cilibia, şeful Petroconst şi totodată partener de afaceri în Aqualand SA, firmă pe care funcţionează parcul de distracţii Aqua Magic, unde erau implicate şi fiica sa, Laura Bianca Buşu, dar şi Sorina Gina Hortolomei Moscu. În urmă cu exact un an, Buşu şi Curt cedează părţile sociale deţinute în firmă către Nicolae Nemirschi, astfel că din septembrie 2014 firma are doi asociaţi cu câte un număr egal de părţi sociale. Tot atunci, a fost numit administrator Nemirschi senior, care ocupă şi în prezent această funcţie. Karisma Development funcţionează în Mamaia, la Vila nr. 25, în baza unui contract de comodat emis de SC Promedas Mamaia SRL, şi are ca obiect de activitate „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Citeşte şi:

Firma lui Nemirschi cumpără, prin negociere directă, un teren în Mamaia 
 
Până a ajunge viceprimar în echipa lui Radu Mazăre şi apoi ministru, Nemirschi a ocupat funcţia de arhitect-şef în cadrul Direcţiei de Urbanism. De la postul de viceprimar, Nemirschi a trecut, fără oprelişti, la funcţia de ministru, deţinând pentru o perioadă de timp şefia Ministerului Mediului. Întors la Constanţa, Nemirschi nu a revenit în administraţia locală şi nici alături de Mazăre. O perioadă s-a vehiculat că el intenţionează să-şi contracandideze fostul şef pentru fotoliul de primar, din partea PNL-ului. Dar zvonul s-a dovedit a fi fals, fiind dezminţit de Nemirschi. Acum, numele lui Nicolae Nemirschi a fost „aruncat“ în piaţă de Decebal Făgădău, care, în contextul unei conferinţe de presă, întrebat pe cine vede în fotoliul de primar al oraşului, a afirmat că Nicolae Nemirschi ar fi o variantă de luat în seamă.

Cât despre Andrei Nemirschi, amintim că, alături de Marcel Podan, a descoperit-o şi propulsat-o în lumina reflectoarelor pe interpreta Alexandra Stan.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii