Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este vizată fosta bază a RATC Primăria Constanţa a dat curs unei solicitări a spaniolilor de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

ro

06 May, 2016 00:00 5206 Marime text

 
Spaniolii de la SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL au solicitat şi obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 4 mai, Certificatul de Urbanism nr. 1592. Actul constă în „Informare privind lotul 1/4 de pe strada Soveja nr. 15B, colţ cu strada Chiliei (fosta bază RATC)”. Precizăm că aceste informări sunt cerute pentru a afla ce interdicţii sunt în zonă, ce regim de înălţime se poate folosi, dar şi alte detalii privind construcţiile din zona respectivă. Aici, investitorii urmează să ridice Marina Park Shopping Center. Astfel, se pare că, pentru prima fază, în centrul comercial va funcţiona doar un supermarket, cel mai probabil Lidl.
 
Reamintim că Primăria Constanţa a emis, pe data de 26 februarie 2015, Certificatul de Urbanism nr. 598 pentru SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL. Proiectul, intitulat Marina Park Shopping Center, urmează a fi dezvoltat în mai multe faze, până în 2017. Actul emis de municipalitate constă în „Construire imobil cu regim de înălţime parter înalt cu funcţiunea magazin retail, realizare de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, branşare utilităţi, organizare de şantier“. Viitoarea investiţie va fi realizată pe strada Soveja nr. 15B, lot 1, pe locul fostei baze RATC Constanţa.
 
Așa cum arată acum documentele care au fost supuse consultării publicului la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, pe strada Soveja nr. 15B, lângă Palatul Copiilor, pe locul fostei baze a RATC va fi construit un hipermarket de produse alimentare şi nealimentare, care va avea un regim de înălţime parter înalt, stand exterior cu servire asistată imbiss (corp 1), galerii comerciale, comerţ cu produse nealimentare, regim de înălţime parter înalt (corpurile 2 şi 3), drive-in, regim înălţime parter platformă parcare, amenajări exterioare, post trafo, rezervă incendiu, reţele de incintă, acces rutier cu bariere automate, reclame luminoase, împrejmuire, organizare de şantier, amenajare tramă stradală conform PUZ (corp 4). Proiectul, intitulat Marina Park Shopping Center, urmează a fi dezvoltat în mai multe faze, termenul de finalizare fiind 2017. Printre lucrările care vor fi realizate se numără lărgirea străzii Chiliei la trei benzi, amenajarea unei şosele paralele cu strada Chiliei lângă Palatul Copiilor, a alteia în zona de nord a complexului, precum şi a două sensuri giratorii la intersecţia celor două străzi. Prin urmare, viitorul centru comercial va face concurenţă complexului City Park Mall Constanţa.
 
Despre Bogaris Residential Rom Cuatro SRL
 
Potrivit Registrului Comerţului, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a fost înmatriculată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, bulevardul Lascăr Catargiu. Firma are un capital social subscris de 126.516.191 de lei, integral vărsat, compus din 1.160.699 de părţi sociale. Asociat unic al firmei este Bogaris Residential 4 SL, cu sediul social în Spania, Pabellon Monorrail, bulevardul Charles Darwin, Isla De La Cartuja.
 
Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de „dezvoltare (promovare) imobiliară”, sunt: El Burgo De Pudio SLU, cu sediul în Spania, reprezentată prin Rodrigo Charlo Molina, Melibera SLU, cu sediul în Spania, reprezentată prin Gonzalo Maria Melgarejo Martinez de Avellanosa, Ibertas Proyectos 1 SLU, cu sediul în Spania, reprezentată prin Francisco Javier Charlo Molina, Gongaltres SL, cu sediul în Spania, reprezentată prin Francisco Javier Gonzalo Ibarra, şi Manyara SLU, cu sediul în Spania, reprezentată prin Manuel Alfonso Moyano Reyes.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii