Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două blocuri de patru etaje din Năvodari se extind pe verticală

ro

13 Dec, 2016 00:00 4271 Marime text
Proiectul unui bloc aflat în construcţie în Năvodari va fi modificat înainte de a fi finalizat, după ce investitorii au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu pentru obţinerea acordului de mediu necesar modificărilor. Potrivit proiectului „Modificare în curs de execuţie din 2 imobile P+4E locuinţe în 2 imobile P+4E+5E retras locuinţe“, terenul pe care este amplasată construcţia este situat în intravilanul oraşului Năvodari, pe latura vestică a bulevardului Mamaia Nord, parcela A216/4/3 Năvodari.
 
Pe terenul situat în partea de sud-est a intravilanului oraşului Năvodari, la sud de Tabăra de Copii Năvodari, beneficiarii Sorin şi Ramona Mihaela Bîrsa au în curs de execuţie două clădiri P+4E, pe care doresc să le modifice în cursul execuţiei prin adăugarea unui etaj parţial.
 
Terenul pe care se realizează construcţia are o suprafaţă de 1.000,32 mp, cele două imobile având suprafaţa construită de 349,90 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.749,50 mp. Suprafaţa construită a nivelului 5 adăugat va fi de 136,71 mp. Accesurile şi locurile de parcare vor avea o suprafaţă de 396,84 mp, rămânând o suprafaţă de 253,58 mp pentru spaţiu verde.
 
Beneficiarul a obţinut autorizaţie de construire pentru cele două imobile aflate în curs de execuţie şi doreşte adăugarea unui nivel parţial (etaj 5) care să conţină câte un apartament cu o suprafaţă utilă de 102,14 mp pentru fiecare clădire. Circulaţia pe verticală a fiecărei clădiri se va realiza pe câte o scară interioară, dimensionată pentru a face faţă unei evacuări în situaţie de urgenţă.
 
Arhitectura clădirilor va fi asemănătoare, modernă, cu linii simple şi odihnitoare, cu vitraje generoase şi finisaje superioare. Acoperişul va fi de tip terasă. Structura fiecărei clădiri va fi de tip cadre din beton armat, cu fundaţie de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată. Din punct de vedere structural, modificările constau în continuarea unor stâlpi peste nivelul planşeului de peste etajul 4 şi închiderea orizontală cu o reţea de grinzi şi un planşeu cu o suprafaţă mai mică decât cel inferior.
 
Accesul pietonal pentru zona de locuinţe se va realiza pe latura sudică. Accesul carosabil se va realiza pe latura estică în interiorul terenului şi se va amenaja o alee carosabilă pentru accesul autovehiculelor de serviciu. Căile existente de acces nu vor suferi modificări. În incinta terenului se vor amenaja zece locuri de parcare.
 
Potrivit memoriului, modificările propuse spre autorizare sunt în concordanţă cu certificatul de urbanism valabil şi reglementările urbanistice în vigoare. Chiar dacă cele două clădiri vor fi folosite în principal pe timp de vară, investitorul doreşte să realizeze instalaţii de termoficare internă, aşa că fiecare unitate locativă va fi dotată cu centrală termică proprie având drept combustibil gaz natural. Centralele termice vor fi amplasate în bucătăriile proprii.
 
Reamintim faptul că recent, la APM au depus actele pentru modificarea proiectului autorizat cu Autorizaţia nr. 260/09.05.2016 un grup de investitori, printre care şi Sorin şi Ramona Mihaela Bîrsa. Astfel, cei doi, alături de Laurenţiu şi Raluca Valentina Gheoca şi Liviu Bacuianu, voiau, în luna mai a acestui an, să realizeze două blocuri de locuinţe cu regimul de înălţime P+4E în zona Mamaia Nord din oraşul Năvodari. Acum, aceştia au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa actele necesare pentru obţinerea unei noi autorizaţii de mediu pentru proiectul „Modificare proiect AC 260/09.05.2016 - două imobile P+4E locuinţe în două imobile P+4E+5E retras locuinţe“. Potrivit documentelor, cele două imobile sunt situate în oraşul Năvodari, zona Mamaia Nord, bulevardul Mamaia Nord, parcela A 216/4/9.

Conform Registrului Comerţului, Raluca Valentina Gheoca figurează ca asociat unic în cadrul societăţii Zev Apartments SRL, care se ocupă cu închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare. La rândul său, Laurenţiu Gheoca figurează ca asociat în SFA Network SRL.

Citeşte şi:

Două blocuri din zona Mamaia Nord se vor supraetaja. Cine sunt investitorii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii