Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două blocuri de apartamente se vor ridica în zona Mamaia Nord. Cum vor arăta

ro

13 Jan, 2017 00:00 3553 Marime text
 

O familie din județul Constanța vrea să ridice în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord două blocuri de apartamente de vacanță. Potrivit memoriului depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Tudor și Isabela Pariza vor să realizeze proiectul ”Construire două imobile cu regim de înălțime: corp C1 – P+4E și corp C2 – P+1E – cu funcțiunea locuințe de vacanță, racorduri/branșamente utilități, platforme de parcare supraterane, amenajare peisagistică a terenului și împrejmuire teren”, potrivit  certificatului de urbanism nr. 1248/08.12.2016, în orasul Navodari, zona Mamaia Nord, Trup 1/(D), str. Promenada, parcela A158/5, lot 3/1/2/2/2.
 
Construcţiile propuse în proiect sunt denumite Corp C1 şi Corp C2, conform planului de situaţie din documentaţie, iar din punct de vedere funcţional vor acomoda următoarele funcţiuni, după cum urmează:
CORP 1: Locuinţe colective de vacanţă: P+4E, cu o suprafață construită de 361.20 mp - câte 6 apartamente pe nivel, în total 30 apartamente.
CORP 2: Locuinţe colective de vacanţă: P+1E, cu o suprafață construită de 72 mp, și câte 1 apartament pe nivel, în total 2 apartamente.
 
Împrejmuirea se va face pe toate laturile terenului şi va avea o lungime totală de 165 m. Gardul către vecini va fi opac până la o înălţime de 2.50 m. Fundaţia cât şi gardul se vor amplasa în interiorul proprietăţii.
Laturile către străzile de acces şi promenadă vor rămâne neîmprejmuite pentru a permite accesul maşinilor în spaţiile de parcare şi a clienţilor la restaurant şi la spaţiile comerciale din interiorul proprietăţii.
 
Potrivit proiectului, investitorul dorește să construiască 18 locuri de parcare pe terenul pe care îl deține.
 
Cele două clădiri vor fi realizate din beton armat, cu planşee de tip dală groasă, conform proiectului de rezistenţă. Zidurile vor fi termoizolate cu termosistem (g = 10 cm: polistiren expandat clasa B s2,d0, armare / egalizare, plasa fibră sticlă, grund, strat final tencuială) şi protejaţi cu o fâşie orizontală continuă de 0.30 m înălţime din vată minerală A1, A2, s1,d0 la fiecare etaj, în dreptul planseelor. Acoperişurile vor fi tip terasă, termoizolate şi hidroizolate corespunzător conform tehnologiilor şi standardelor în domeniu.
 
Pereţii exteriori expuşi transferului termic vor fi placaţi cu plăci termoizolante din polistiren expandat cu o grosime de 10 cm protejaţi cu o fâşie orizontală continuă de 0.30 m înălţime din vată minerală A1, A2, s1,d0 la fiecare 2 etaje, în dreptul planseelor şi sub streaşină. Ferestrele şi uşile exterioare vor fi din tâmplărie din aluminiu sau PVC în nuanţe de alb/ gri închis / negru cu barieră termică şi geam dublu termoizolant transparent.
 
Imobilele sunt prevăzute cu un acces auto și pietonal din strada D13, strada D 25 și din Promenadă.
Aleile pietonale din interiorul propietății vor fi placate cu piatră naturală. Se propune o amenajare peisagistică pe mai multe trepte de nivel, decrescătoare către promenadă.
 
Potrivit Registrului Comerțului, Tudor Pariza figurează ca asociat în mai multe societăți din Constanța, cele mai multe fiind lichidate sau radiate. Astfel, el este asociat în firma First Tower SRL, din Ovidiu, Authentic House SRL, radiată, D.d.p. Imob Consulting SRL, radiată, Vlahunicos SRL, radiată și  Ovi Soia SRL, firmă în lichidare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii