Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbaterea, programată pentru joia viitoare Cum ar putea constănțenii să schimbe planurile de viitor ale City Park Mall

ro

09 Sep, 2015 00:00 3616 Marime text
NEPI a anunțat intențiile de extindere a actualului mall din parcul Tăbăcărie încă de acum câteva zile. Potrivit reprezentanților fondului african de investiții NEPI, „City Park Mall depune cerere de PUZ care are în vedere anularea planurilor iniţiale ale foştilor proprietari şi realizarea lucrărilor de supraetajare a parcării existente“.
 
După etapa pregătitoare, între 7 septembrie şi 2 octombrie, publicul este invitat să transmită invitații și propuneri asupra documentațiilor disponibile la sediul Primăriei. Dezbaterea publiică a PUZ- ului este programată pentru joi, 17 septembrie în sala de ședințe „Remus Opreanu“ din cadrul Palatlui Administrativ – Consiliul Județean Constanța în intervalul orar 11.00 – 13.00, unde constănțenii vor putea să își exprime punctul de vedere cu privire la această investiție.
 
„Cererea de PUZ înaintată de NEPI are în vedere pentru City Park Mall restrângerea proiectului, prin renunţarea la înălţarea celor două turnuri de 24 de etaje, dar asigurarea mai multor locuri de parcare prin supraetajarea parcării existente cu acces din strada Soveja. Dezvoltarea mall-ului se face doar pe suprafaţă perimetrului existent, urmând că în zona extinderii parcarea să se dezvolte pe mai multe niveluri, din care nivelul -2 va fi complet ocupat de parcare, iar pe celelalte niveluri se vor aloca cât mai multe locuri posibile“, se mai arată într-un comunicat emis de cei de la Nepi.
 
Citește și: NEPI despre extinderea City Park Mall
 
Potrivit planurilor propuse de elaboratorul PUZ-ului, SC Isacov & Asociaţii Birou de Arhitectură SRL, zona de extindere propusă va avea în total şase nivele: „S+P+3+4E şi parcare supraetajată”. Practic, noua aripă a mall-ului se va ridica în şi deasupra actualei parcări subterane.
 
Citește și: NEPI vrea să se extindă cu încă două corpuri. Constănţenii se pot opune! (documente)
 

NEPI Five Property Developemnt SRL intenţionează să extindă mall-ul, astfel că publicul a fost invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal în perioada 31 august - 5 septembrie. „Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare şi vor fi transmise la adresa Primăriei Municipiului Constanţa, serviciul Urbanism“. Printre cei care au depus o astfel de propunere s-a aflat și arhitectul Andrei Chivu. „Vineri a fost ultima zi pentru depunearea sesizărilor în scris (prima etapă) la Primărie în legătură cu noua extindere propunsă, supraetajarea parcării subterane existente. Una dintre doamnele de la ghişeul şase a fost surprinsă de tipul sesizării deşi era ultima zi şi închiderea programului... Păi altcineva nu a sesizat? Că nu trebuie să fii arhitect să spui că monstrul din parc este nepotrivit acolo şi că extinderea lui are consecinţe şi mai grave”, spune Chivu pe un site de socializare.  Reîntors în Constanţa de aproximativ un an, după o experienţă de viaţă şi profesională de patru ani în Austria, arhitectul Andrei Chivu, iniţiatorul campaniei de voluntariat „Salvează România Acum” şi al proiectului „Piste de bicicletă“,  nu este de acord cu extinderea City Mall.
 
Citește și: Arh. Chivu nu este de acord cu extinderea City Mall


Altă dezbatere, săptămâna următoare 
Nu mai puțin important, vinerea următoare pe 25 septembrie, constănțenii sunt invitați să participe de la ora 11.00, la aceeași sală și la dezbaterea publică a PUZ-ului inițiat de Dorina Tașcă pentru Axa Five SRL. Până pe 2 octombrie, constănţenii pot consulta documentaţia şi emite propuneri cu privire la intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal iniţiat de Dorina Taşcă pentru SC Axa Five SRL. Potrivit anunţului de intenţie, PUZ-ul concentrează zona delimitată de străzile Ţepeş Vodă, I.G. Duca, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu, în baza Avizului de Oportunitate nr. 99282/14.07.2015. PUZ-ul constă în studierea, reglementarea şi modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în limitele zonei studiate. Elaborator este firma Proiect Unique SRL.


Citește și: Legături cu Il Giardino: O firmă înfiinţată anul acesta vrea să investească în zona Casei de Cultură (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii