Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL

ro

04 Nov, 2017 00:00 4700 Marime text
Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL va ridica un nou cartier rezidenţial, situat între Tomis Plus şi Centrul Comercial TOM. Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra depunerii de către SC Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL a raportului de mediu privind „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Milano, DE 276, strada Alexandria şi DE 599“. Locul de amenajare se află în municipiul Constanţa, strada Milano (DE 366, DE 292), zona Tomis Plus.
 
În acest sens, va avea loc o dezbatere publică pe data de 11.12.2017, ora 16.00, la adresa bulevardul I.C. Brătianu nr. 131, et. 1 (vizavi de Rompetrol). PUZ-ul şi raportul de mediu pot fi consultate la sediul APM Constanţa, de pe strada Unirii nr. 23, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00. De asemenea, observaţiile şi sugestiile vor fi transmise în scris la sediul APM Constanţa, până la data de 11.12.2017.

Investitorul propune 3.400 de unităţi locative

Compania a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Milano, strada Napoli, zona Carrefour, strada Alexandria şi strada Madrid“. Obiectivul propus prin prezentul PUZ este amplasat în judeţul Constanţa, între cartierul Tomis Plus şi Centrul Comercial TOM, conform Certificatului de urbanism nr. 674 din 20.03.2017, emis de Primăria Municipiului Constanţa. Scopul prezentei documentaţii constă în lotizarea parcelelor situate în zona Palazu Mare, între cartierul rezidenţial Tomis Plus şi Centrul Comercial TOM, prin modificarea reglementărilor urbanistice aprobate. Având în vedere prevederile Legii 350/2001, zona se va studia unitar, va avea o suprafaţă de aproximativ 29,10 hectare şi va fi delimitată astfel: la nord-est - DE 276 (strada Napoli), la nord-vest - strada Milano, la sud-est - strada Alexandria şi la sud-vest - DE 599, strada Madrid.
 
Investitorul propune 3.400 de unităţi locative, cuprinse într-o compoziţie arhitecturală cu regimuri diferite de înălţime, ce va îngloba toate funcţiunile conexe. Investiţia va fi realizată exclusiv din fonduri proprii, fără implicarea autorităţii publice locale. Primăria Municipiului Constanţa a emis Avizul de iniţiere nr. 38905 din 10.04.2017, indicând câteva condiţii de respectat, condiţii ce au fost luate în calcul şi integrate în cuprinsul PUZ-ului prezentat.
 
Terenurile propuse pentru studiu sunt situate în intravilanul municipiului Constanţa, în proximitatea hipermarketului Carrefour şi a cartierului Tomis Plus, cu acces direct din strada Milano, strada Madrid (DE 599), şi a altor drumuri de exploatare ce le delimitează pe cel puţin două laturi. Terenurile, proprietate privată a SC Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL, însumează o suprafaţă de 191.686 mp conform actelor şi de 191.611 mp conform măsurătorilor, aşa cum se menţionează şi în fişa actelor de proprietate, a planurilor de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate.

Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2016, firma are sediul social în Braşov. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL este controlată de Nicoleta Maurer, născută pe 16.09.1978, în Braşov, cu 1% din capitalul social, şi Simon-Andreas Maurer, născut pe 10.04.1967, în comuna Laslea, Sibiu, cu 99% din capitalul social. Firma este administrată de Liviu Andrei, născut pe 21.08.1977, în Vaslui, şi Cornelia Ionescu, născută pe 17.11.1982, în Săveni, Botoşani. Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL se ocupă de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Maurer Imobiliare Land Constanţa ridică imobile cu destinaţia de locuinţe, colective, dar şi pentru birouri, spaţii de învăţământ, locuri de joacă, de petrecere a timpului liber.
 
Potrivit site-ului constructiv.ro, dezvoltatorul imobiliar deţinut de Simon Maurer a anunţat că îşi va extinde proiectele la Târgu Mureş şi Constanţa, la doi ani după ce a ajuns la Sibiu. Compania a dezvoltat proiectul Avantgarden din Braşov.

Citeşte şi: 

Constănţenii, invitaţi să trimită sugestii şi observaţii Maurer Imobiliare Land va investi la Constanţa într-un cartier rezidenţial (document)

Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL, demersuri la APM pentru un cartier rezidenţial (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii