Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Casa de Cultură, în Viile Noi Dorina Taşcă ridică un imobil cu două etaje şi pe strada Gheorghe Marinescu (document)

ro

19 Nov, 2015 00:00 3057 Marime text


După ce planul urbanistic zonal iniţiat pentru SC Axa Five SRL concentrat pe zona delimitată de străzile Ţepeş Vodă, I.G. Duca, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu a fost aprobat de municipalitate, Dorina Taşcă iniţiază un nou PUZ.
 
La solicitarea Dorinei Taşcă, Primăria Constanţa a emis un certificat de urbanism în vederea elaborării unui plan urbanistic zonal  "pentru zona delimitată de strada Gheorghe Marinescu la nord-est, Şoseaua din Vii la sud-est, strada Veniamin Costache la sud-vest, strada Vârful cu Dor la nord-vest, conform Avizului de Oportunitate nr. 146244/19.10.2015". Documentul a fost întocmit de Proiect Unique SRL, aflându-se acum în consultare.
 
Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a PUZ-ului până sâmbătă, 21 noiembrie. În perioada 24 noiembrie - 18 decembrie, vor fi elaborate propunerile şi se va putea consulta documentaţia, urmând ca între 21 decembrie şi 28 decembrie să fie comunicate rezultatele.
 
Adresa pentru care se solicită elaborarea unui PUZ este strada Dr. Prof. Gheorghe Marinescu numărul 71. Potrivit planurilor urbanistice, Dorina Taşcă poate ridica aici un imobil cu maximum două etaje, având un procent de ocupare teritorială de 50%.

Amintim că, acum câteva luni, firma Axa Five, unde Dorina Taşcă este asociată cu tatăl său, Nicolae Taşcă, a trecut de faza informării şi consultării publicului, modificările propuse primind astfel avizul municipalităţii. Dezbaterea publică a avut loc la data de 25 septembrie, la sediul Primăriei Constanţa, participând mai mulţi locatari din zona de studiu şi proiectantul. Astfel, Axa Five a început deja să construiască pe strada Ţepeş Vodă un imobil cu mai multe etaje. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Dorina Taşcă a fost cooptată de Nicolae Vatră în firma Boss Company SRL, dobândind tot atunci şi calitatea de administrator.
 
Tatăl său, Nicolae Taşcă, a fost numit la finele anului trecut administrator al firmei Ianachis SRL, pe care funcţionează pizzeria Il Giardino. În 2011, firma Ianachis SRL cumpăra prin negociere directă, de la Consiliul Local, 130 de metri pătraţi pe strada Mihai Viteazu, în zona statuii "Victoria împotriva fascismului".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii