Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta ansamblul rezidenţial ridicat de DDN Global SRL pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea (document)

ro

28 Feb, 2017 00:00 5559 Marime text
Societatea DDN Global SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Ansamblu rezidenţial cu spaţii comerciale la parter“, investiţie realizată pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 14. Investitorul propune construirea unui ansamblu rezidenţial format din două tronsoane de blocuri cu apartamente de locuit la etaje şi spaţii comerciale la parter (tronson C şi tronson D) şi un corp parter cu destinaţia de spaţiu comercial (tronson E).
 
Terenul studiat se află în municipiul Constanţa, este amplasat pe strada Barbu Şt. Delavrancea nr. 14 şi strada Salcâmilor nr. 11, are număr cadastral 238410, înscris în Cartea Funciară nr. 238410 a localităţii Constanţa. Suprafaţa terenului este de 4.135 mp. Terenul este format din alipirea unui teren intravilan situat pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 14, în suprafaţă de 3.328,99 mp, din acte, cu nr. cadastral 234450, înscris în Cartea Funciară nr. 234450 a localităţii Constanţa, pe care se află două construcţii - C2, cu o suprafaţă construită de 208 mp, şi C3, cu o suprafaţă construită de 186 mp -, şi a unui teren intravilan situat pe strada Salcâmilor nr. 11, în suprafaţă de 783,67 mp, din acte, înscris în Cartea Funciară nr. 221070 a localităţii Constanţa.
 
Între proprietarii acestui teren şi SC DDN Global SRL s-a încheiat contractul de comodat nr. 379/19.06.2013, în vederea realizării unei investiţii imobiliare în sensul realizării de lucrări de demolare, construire, amenajare, modificare, întreţinere conform autorizaţiei de construire, desfiinţare, ce urmează a fi obţinută de comodanţi sau de comodatar. Terenul are formã neregulată şi este orientat cu latura de nord-est paralelă cu strada Salcâmilor şi cu latura de sud paralelă cu strada Barbu Delavrancea.

Date tehnice din proiect

Actualmente, pe teren există două construcţii - C2, cu o suprafaţă construită de 208 mp, şi C3, cu o suprafaţă construită de 186 mp, având funcţiunea de birouri şi anexă, care nu sunt în stare de funcţionare şi care urmează a fi desfiinţate în vederea construirii noului ansamblu. În vederea realizării investiţiei propuse, este necesară desfiinţarea în întregime a acestor clădiri. A fost obţinut Certificatul de urbanism nr. 2860/28.09.2016 pentru desfiinţare şi este în curs de elaborare documentaţia tehnică pentru autorizaţia de desfiinţare.
 
Din punct de vedere urbanistic, terenul a fost reglementat prin PUZ - zona delimitată de strada Salcâmilor, strada Barbu Delavrancea, proprietăţi private şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu -, aprobat prin HCLM Constanţa nr. 219/13.10.2015. Terenul este inclus în zona ZRLS din acest PUZ.
 
A fost obţinut Certificatul de urbanism nr. 2974/05.10.2016 în scopul obţinerii autorizaţiei de construire pentru: construire imobil tronson C cu regim de înălţime s+P+8-9e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter; construire imobil tronson D cu regim de înălţime S+P+4-6e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter; construire imobil tronson E cu regim de înălţime parter - spaţiu comercial; - amenajări exterioare în incintă, împrejmuire.

Două tronsoane şi un corp parter

Ansamblul propus va fi format din două tronsoane şi un corp parter, care vor funcţiona integrat. Tronsonul C va fi amplasat în zona centrală a terenului, alipit la nord-est de tronsonul D şi la nord-vest de tronsonul E şi va fi orientat cu latura sud-estică paralel cu hotarul sud-estic la o distanţă de minimum şase metri la nivelul parterului. Tronsonul va avea o scară, pe fiecare etaj curent (1-8) vor fi câte patru apartamente de două camere, iar la etajul 9 vor fi două apartamente de două camere şi două garsoniere (în total, 36 locuinţe: 34 de apartamente cu două camere + două garsoniere). La parter, în afara spaţiului destinat accesului locatarilor, va fi o porţiune din spaţiul comercial, care va fi compus din parterul tronsonului C, parterul tronsonului D şi tronsonul E.
 
La subsol vor fi spaţii tehnice şi adăpostul de protecţie civilă. Construcţia va fi dotată cu două ascensoare. Tronsonul D va fi amplasat în zona nord-estică a terenului, alipit la sud-vest de tronsonul C şi la sud-vest de tronsonul E şi va fi orientat cu latura sud-estică paralel cu hotarul sud-estic, la o distanţă de minimum şase metri la nivelul parterului. Tronsonul va avea o scară, pe fiecare etaj curent (1-4) vor fi câte şase apartamente (două de trei camere, unul de două camere şi trei garsoniere, la etajul 5 vor fi un apartament de trei camere şi o garsonieră, iar la etajul 6 va fi un apartament de două camere şi o garsonieră (în total, 28 de locuinţe: nouă apartamente cu trei camere + cinci cu două camere + 14 garsoniere).
 
La parter, în afara spaţiului destinat accesului locatarilor, va fi o porţiune din spaţiul comercial, care va fi compus din parterul tronsonului C, parterul tronsonului D şi tronsonul E. La subsol vor fi spaţii tehnice şi adăpostul de protecţie civilă. Construcţia va fi dotată cu două ascensoare. Tronsonul E va fi amplasat în zona centrală a terenului, alipit la sud-vest de tronsonul C şi la nord-est de tronsonul D şi va fi orientat cu latura nord-vestică paralel cu hotarul nord-vestic, la o distanţă de minimum şase metri. Tronsonul E va fi destinat spaţiului de vânzare din cadrul spaţiului comercial. Latura sud-vestică va fi la o distanţă de minimum trei metri de aliniamentul la Barbu Şt. Delavrancea.
 
Sunt prevăzute 65 de locuri de parcare în incintă. Spaţiile verzi necesare, conform HCJ Constanţa nr. 512/2013, sunt în suprafaţă de 1373,39 mp. Viitorul complex va avea 64 de apartamente, din care 14 garsoniere, 41 de apartamente de două camere şi nouă apartamente de trei camere.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul de prezentare a proiectului „Ansamblu rezidenţial cu spaţii comerciale la parter, depus la APM Constanţa de către DDN Global SRL“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii