Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costică Zelca a decis „să umple un gol“ pe aleea Argos Republica Stop SRL din nordul staţiunii Mamaia se extinde cu încă un bloc de locuinţe

ro

20 Oct, 2015 00:00 4091 Marime text


După ce a construit celebrul complex Mamaia Summerland, unde Consiliul Judeţean a găsit de cuviinţă să cumpere apartamente ca să-i cazeze pe medicii specialişti aduşi la Spitalul Judeţean, firma Stop SRL, a lui Costică Zelca, mai face o investiţie imobiliară în zona de nord a staţiunii Mamaia. Pe aleea Argos, la numărul 3, Stop SRL, recent „divorţată“ de firma Millenium Global Development SA, a Georgianei Andreea Şerban, intenţionează să construiască un imobil cu parter şi etaj cu funcţiunea de apartamente de vacanţă.
 
Ieri, Primăria Constanţa a eliberat firmei, în acest scop, Certificatul de Urbanism nr. 3622, valabil 24 de luni. Lângă acest imobil, tot pe aleea Argos, dar la numerele 2, 4 şi 6, Zelca a primit, astă-primăvară, undă verde de la municipalitate pentru a ridica trei imobile P+5-6E cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi, totodată, pentru o investiţie de pe aleea Argos nr. 1, unde SC Stop SRL va construi un imobil P+4E, cu funcţiunea de parcare. Aşadar, acum, Zelca a găsit de cuviinţă să umple golul lăsat între numerele 2 şi 4, ridicând la numărul trei o locuinţă de vacanţă cu doar un etaj.
 
Costică Zelca, unul dintre acţionarii societăţii Stop SRL şi apropiat al fostului primar, Radu Mazăre, cunoscut drept patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, este la judecată cu firma Millenium Global Development. Pe data de 14 octombrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 6522/118/2015, Secţia a II-a civilă, materie „litigii cu profesioniştii“, obiectul „divizare“. În dosar, societatea Stop SRL, în calitate de petent, a chemat în judecată Oficiul Registrului Comerţului şi societatea Millenium Global Development SA. Deocamdată, magistraţii constănţeni nu au stabilit data primei înfăţişări.
 
„Este vorba despre ultima etapă a procedurii de divizare a Stop SRL de Millenium Global Development SA. Aşa sunt procedurile“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Costica Zelca.

Citeşte şi

„Divorţ“ în SC Stop SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland

Costică Zelca se desparte de fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu: Millenium Global Development SA, dată în judecată de Stop SRL

 Scandalul „apartamente pentru medici“




În şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane urmau a fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, la numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelca. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro.

Citeşte şi

File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC

 
Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC Stop SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelca. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.

Citeşte şi

„Mântuitorii“ SCJU şi blocurile de pe retrocedări

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii