Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran vor să modifice PUZ-ul din Mamaia Nord pentru un bloc de şase etaje!

ro

07 Nov, 2016 00:00 3483 Marime text
După ce şi-au anunţat intenţia de a construi un bloc de locuinţe P+6E pe raza oraşului Năvodari, pe strada Hanului, controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran au demarat un proiect de modificare a planului de urbanism zonal în vederea construirii imobilului propus. Aceştia vor să ridice în zona Mamaia Nord, în regiunea delimitată de Hanul Piraţilor şi Marina Regia Resort, construcţia de şase etaje, însă, potrivit planului de urbanism, sunt permise momentan doar construcţii de patru etaje.
 
De aceea, cei doi investitori au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul privind modificarea PUZ-ului. Astfel, potrivit proiectului „PUZ în vederea construirii obiectivului: imobil locuinţe colective P+6, conform Aviz de oportunitate nr. 41442/18.07.2016“, iniţiat de Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran, zona studiată are suprafaţa de 5.684 mp şi cuprinde cele două parcele care au generat studiul şi vecinătăţile acestora, conform Avizului de oportunitate nr. 42171/17.08.2016. Prin avizul de oportunitate, zona studiată prin prezentul PUZ este delimitată la nord de limita de proprietate SC Camping Hanul Piraţilor SRL, la sud - strada Hanului, la est - strada D25, iar la vest - proprietate privată aparţinând lui Nicolae Ioaniţescu. Amplasamentul cu suprafaţa totală de 2.000 mp care a generat studiul PUZ este format din două parcele proprietate privată (lot 4 şi 5), deţinute de cei doi investitori, cu categoria de folosinţă curţi şi construcţii.
 
Potrivit proiectului iniţiat, regulamentul de urbanism aferent PUZ va prevedea următoarele reglementări pentru amplasamentul care a generat PUZ-ul, în ceea ce priveşte circulaţia şi parcajele: autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă există posibilitatea de acces la drumurile publice, direct sau prin servitute, autorizarea executării construcţiilor şi a amenajărilor de orice fel este permisă numai dacă se asigură accesurile pietonale, potrivit destinaţiei şi importanţei construcţiei. Pentru amplasamentul care a generat studiul PUZ, format din două loturi proprietate privată a iniţiatorilor, cu suprafaţa totală de 2.000 mp, construcţiile vor putea avea regimul de înălţime P+6E, cu funcţiuni de locuire, turism, funcţiuni publice la parter (comerţ, servicii, alimentaţie publică, parcare).
 
Investitorii îşi doresc ca Procentul de Ocupare a Terenului să fie de 40%, suprafaţa construită, de 800 mp, şi Coeficientul de Utilizare a Terenului, de 2,9, suprafaţa desfăşurată acceptată fiind de 5.800 mp. Dacă noul PUZ va fi aprobat, amplasarea faţă de aliniament va fi retrasă la doi metri, retragerile faţă de limitele de proprietate fiind de minimum 0,6 m faţă de limita de vest şi de minimum 2 m faţă de limita de est de proprietate.

Dosare bine-cunoscute

Cei doi oameni de afaceri sunt controversaţii constănţeni Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran, de numele cărora se leagă numeroase societăţi şi despre care presa a scris de multe ori, aceştia fiind implicaţi în mai multe dosare.

Eugen Bogatu, condamnat în dosarul UCM Reşita

Astfel, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa, a fost condamnat, în decembrie 2015, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul UCM Reşiţa, unde judecătorii au stabilit că acesta este implicat, alături de afaceristul Said Baaklini (condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare), Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa la acea dată (fiecare luând câte cinci ani de închisoare). Cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Potrivit acestora, „la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare, contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA“. „Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii. În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză, a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 de euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură“, conform celor de la Anticorupţie.

Dragoş Iulian Tudoran, implicat în dosarul „Portul”

La rândul său, numele lui Dragoş Iulian Tudoran a fost implicat în dosarul „Portul”, unde Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată 39 de inculpaţi, care au fost acuzaţi de procurori că ar face parte dintr-un grup infracţional ce controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit. Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Eugen Bogatu este implicat în două societăţi, ambele fiind radiate în prezent. Este vorba despre Alma Hollyday SRL şi Venid & Co SRL. La rândul său, Dragoş Iulian Tudoran este asociat în mai multe societăţi, precum Deluxe Construct SRL, Dolce Vita Administrare SRL, ambele fiind active în prezent, dar şi în Mermatex SRL şi Symbiana Administration SRL, societăţi aflate în lichidare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi

Controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran îşi construiesc bloc de apartamente la Năvodari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii