Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Construieşte acum pe strada Ţepeş Vodă Dorina Taşcă se arată interesată şi de zona cartierului Viile Noi

ro

03 Nov, 2015 00:00 3274 Marime text


După ce Planul Urbanistic Zonal iniţiat de Dorina Taşcă pentru SC Axa Five SRL concentrat pe  zona delimitată de străzile Ţepeş Vodă, I.G. Duca, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu a fost aprobat de municipalitate, un nou PUZ iniţiat de Dorina Taşcă este în pregătire.
 
Primăria Constanţa a emis ieri Certificat de Urbanism, la solicitarea Dorinei Taşcă, pentru „elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Gheorghe Marinescu la nord-est, Şoseaua din Vii la sud-est, str. Veniamin Costache la sud-vest, str. Vîrful cu Dor la nord-vest, conform aviz de oportunitate nr. 146244/ 19.10.2015“. Mai precis, adresa care generează elaborarea unui PUZ este situată la numărul 71, pe strada Dr. prof. Gheorghe Marinescu. Actul emis este valabil 24 de luni.
 
Recent, firma Axa Five, unde Dorina Taşcă este asociată cu tatăl său, Nicolae Taşcă, a trecut de faza informării şi consultării publicului, modificările propuse primind astfel avizul municipalităţii. Dezbaterea publică a avut loc la data de 25 septembrie, la sediul Primăriei Constanţa, participând mai mulţi locatari din zona de studiu şi proiectantul. Pe tot parcursul derulării procesului de informare nu s-au depus solicitări de la persoane interesate care să vizeze reglementările propuse.
 
 În ceea ce priveşte firma Axa Five, aceasta este o afacere nouă în peisajul constănţean, fiind înfiinţată în luna iunie a acestui an. Dorina Taşcă, născută pe 12 septembrie 1978, este administratorul firmei şi asociatul majoritar, având 99 de părţi sociale şi o participare de 99% în firma în care este asociată cu tatăl său, Nicolae Taşcă (1%), născut la 24 octombrie 1949. Axa Five SRL are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară“. De asemenea, potrivit datelor din Monitorul Oficial, Dorina Taşcă, a fost cooptată de Nicolae Vatră în firma Boss Company SRL, dobândind tot atunci şi calitatea de administrator.
 
Tatăl său, Nicolae Taşcă a fost numit la finele anului trecut administrator al firmei Ianachis SRL, pe care funcţionează pizzeria Il Giardino. În 2011, firma Ianachis SRL cumpăra prin negociere directă, de la Consiliul Local, 130 mp pe strada Mihai Viteazu, în zona statuii Victoriei împotriva fascismului.

Citeşte şi:

Legături cu Il Giardino: O firmă înfiinţată anul acesta vrea să investească în zona Casei de Cultură (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii