Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce răspuns au primit Costică Nicolae și Doina Bucur de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc de pe strada Eliberării (documente)

ro

07 Mar, 2017 00:00 2242 Marime text
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța, care s-a întrunit pe data de 2.03.2017, a analizat solicitarea investitorilor Costică Nicolae și Doina Bucur privind avizarea „PUZ-ului pentru zona delimitată de alee de acces la nord, strada Eliberării la sud, alee de acces la est și alee de acces la vest“. În această zonă, pe strada Eliberării nr. 47 Bis, urmează să fie ridicat un bloc S+D+6E-7EP.
 
„Referitor la documentația înregistrata sub nr. 13435/03.02.2017 la Primăria Municipiului Constanța privind avizarea documentației de urbanism PUZ pentru zona delimitată de strada Eliberării și alei de acces, vă comunicăm rezoluția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului, care a analizat documentația prezentată în ședința din data de 2.03.2017: se va prezenta o situație din punctul de vedere al suprafeței loturilor din zona de studiu care nu beneficiază de acces direct dintr-o circulație publică, loturi pentru care este necesară o reconfigurare a limitelor cadastrale în vederea asigurării accesului, precum și în vederea stabilirii condițiilor de construibilitate; se va propune o nouă zonificare funcțională realizată în funcție de accesibilitatea la loturi; se va solicita Direcției Patrimoniu verificarea situației juridice a terenurilor care fac parte din zona de studiu; în Regulamentul Local de Urbanism se vor face precizări referitoare la obligativitatea obținerii avizului Direcției Județene pentru Cultură la autorizarea construcțiilor; Regulamentul Local de Urbanism va conține reglementări referitoare la CUT exprimat în mp/mp; documentația de urbanism modificată și completată va fi supusă dezbaterii publice, conform prevederilor HCL nr. 322/2016“, se arată în rezoluția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile precedente, Costică Nicolae și Doina Bucur au solicitat de la Primăria Constanța aviz pentru PUZ - zona delimitată de alee de acces la nord, strada Eliberării la sud, alee de acces la est și alee de acces la vest. În această zonă, pe strada Eliberării nr. 47 Bis, urmează să fie ridicat un bloc S+D+6E-7EP. Terenul care a generat elaborarea PUZ-ului, situat la nr. 47 bis pe strada Eliberării, este ocupat de clădiri cu funcțiunea de C1 - depozit, C2 - magazie, C3 - depozit și C4 - depozit; frontul de nord alee de acces este ocupat cu funcțiuni precum garaje și anexe; frontul de sud - la strada Eliberării este ocupat cu funcțiuni precum locuințe de serviciu cu birouri, spălătorii auto, mini market; frontul de est - alee acces se găsesc garaje auto și terenuri libere de construcții; frontul de vest - alee acces și locuințe individuale, anexe și terenuri libere de construcții. Suprafața totală a terenului delimitat de strada Eliberării, alee acces nord, alee acces est și alee acces vest, ce a fost studiat prin PUZ, este de 1.7561 mp. Conform Avizului de oportunitate nr. 149975/26.10.2015, emis de Primăria Municipiului Constanța, zona propusă studiului este delimitată de: alee acces la nord, la sud strada Eliberării, la est alee acces și la vest alee acces.
 
Având în vedere prevederile PUG, prin care arealul studiat poate fi propus ca zonă de extindere a zonelor centrale, menținându-și totodată diversitatea funcțională, cât și recomandările și propunerile structurii specializate conduse de către arhitectul-șef, împreună cu recomandările Comisiei municipale de amenajare a teritoriului și urbanism, prin avizul de oportunitate, s-au identificat noi tendințe de dezvoltare urbanistică și economică a municipiului, solicitându-se elaborarea unei documentații de urbanism, faza PUZ. Viitorul imobil va avea la subsol/demisol spații tehnice și parcaje, la parter - spații comerciale, locuri de joacă interioare pentru copii, cabinete medicale; iar de la etajele 1 până la 7 parțial - locuințe colective.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta răspunsul Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța, dar și documentația depusă de Costică Nicolae și Doina Bucur. 

Citește și:

Bloc pe strada Eliberării. Investitorii Costică Nicolae și Doina Bucur au solicitat aviz de la Primăria Constanța (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii