Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartierul Tineretului creşte cu încă două imobile Tanase Stercu a planificat două blocuri de patru etaje pe Baba Novac

ro

29 Mar, 2016 00:00 4244 Marime text


Cartierul Tineretului, „inventat“ de Radu Mazăre pe vremea când promitea locuinţe ieftine pentru tineri (care, între timp, s-au dovedit a fi nu tocmai accesibile ca preţ), se va „îmbogăţi“ cu două noi blocuri de câte patru etaje. Investitorul, Tănase Stercu, a obţinut de la municipalitate certificat de urbanism, valabil 24 de luni, pentru construirea a două imobile cu destinaţia de locuinţe colective cu regim de înălţime P+4E (cel puţin pentru început) pe strada Baba Novac. Primăria a uitat însă să menţioneze şi numărul străzii la care ar urma să se construiască aceste imobile.
 
În anul 2008, la iniţiativa primarului de atunci al municipiului, Radu Mazăre, Consiliul Local Constanţa aproba proiectul de hotărâre privind eliberarea PUZ-ului necesar construirii unui „imobil locuinţe D+P+3E, zona Compozitori, careul X, lot 24, teren în suprafaţă de 500 mp, proprietate Stercu Tănase şi Iţa“. De pe site-ul Primăriei Constanţa lipseşte însă această hotărâre.
 
Coincidenţă sau nu, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a aprobat şi hotărârea privind declararea ca obiectiv de interes public local „programul municipal de construire locuinţe ieftine pentru tineri destinate cumpărării şi lucrări pregătitoare şi tehnico-edilitare aferente“, precum şi aprobarea documentelor şi demersurilor necesare punerii în aplicare a acestui program - ansamblul rezidenţial Baba Novac.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii