Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnele de pământ - „realiştii" zodiacului

ro

29 Aug, 2011 00:00 2695 Marime text
semne_de_pamant.jpgTaurul, Fecioara şi Capricornul - ce au aceste trei semne în comun? Ei bine, conform astrologiei tradiţionale, sunt considerate toate trei zodii de „pământ" - dar ce înseamnă asta, mai exact?

În primul rând, cele mai importante trăsături de caracter ale nativilor acestor zodii sunt realismul şi prudenţa. „Ce-i în mână, nu-i minciună" este una dintre regulile de bază ale filosofiei lor de viaţă şi probabil că majoritatea celor din jur vor fi de acord că pot fi descrişi drept oamenii cu picioarele pe pământ. Lucrurile concrete au o importanţă deosebită, iar, în cele mai multe cazuri, speculaţiile abstracte gen „ce-ar fi dacă..." li se par inutile. Asta nu înseamnă că sunt nişte persoane lipsite de imaginaţie. Chiar au un talent deosebit de a-şi transforma visele în realitate, de a şti ce este realizabil şi ce nu. Poate tocmai de aceea, par a nu se grăbi niciodată. Spre deosebire de alte zodii, cele de Pământ ştiu foarte bine cât de important este să ai răbdare şi perseverenţă şi să fii prudent, dacă vrei să obţii rezultatul scontat. Ei nu sar niciodată peste etape şi nici nu-şi asumă riscuri inutile fie că este vorba despre carieră sau viaţa personală. Ca atare, de multe ori au succes, pe termen lung şi sunt persoane foarte productive, muncitoare şi capabile. De multe ori, sunt văzuţi de ceilalţi drept nişte „stâlpi ai societăţii", care nu dau bir cu fugiţii, strâng din dinţi şi merg mai departe. Tradiţionalişti în sufletul lor, preţuiesc foarte mult ideea de familie, prieteniile, de obicei, durează o viaţă. În plus, îşi vor arăta loialitatea şi devotamentul faţă de cei dragi într-un mod foarte concret, care nu lasă loc îndoielii şi speculaţiilor. Cu semnele de pământ, ştii întotdeauna unde te afli!

Până acum am vorbit numai de calităţile acestor zodii care, chiar nu sunt de trecut cu vederea. Dar care sunt defectele lor? Ei bine, tocmai acest simţ practic poate sta în calea evoluţiei lor. Tendinţa de a se concentra exclusiv pe lucrurile concrete se poate traduce printr-un materialism feroce şi un refuz de a vedea mai departe de asta. Acest lucru se poate traduce şi printr-o posesivitate foarte accentuată - faţă de persoanele apropiate, dar şi faţă de lucrurile materiale, chiar până la punctul de zgârcenie. Iar tradiţionalismul îi poate duce extrem de aproape de un conservatorism enervant şi un refuz de a accepta orice fel de noutate în viaţa lor!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii