Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gardul stricat

ro

27 Jun, 2012 00:18 2115 Marime text
Cecil G.Osborn "The Art of Getting Along With People" povesteste o intamplare interesanta. Un batran taran era in cearta cu vecinul sau de multi ani. Din cauza conflictului nici unul din cei doi nu a reparat gardul care ii despartea. Aflat pe patul de moarte ,omul s-a decis sa-si puna sufletul in randuiala si sa se impace cu vecinul. I-a cerut sotiei sa-l chieme. Vecinul cu inima stransa, a venit. "Abner i-a spus muribundul,noi ne-am certat timp de treizeci de ani pentru un amarat de gard. Am spus lucruri urate la adresa ta si imi pare foarte rau. As vrea sa refac prietenia cu tine... Poti sa ma ierti?" "Cu siguranta a spus vecinul cu lacrimi in ochi. Si au am spus lucruri nepotrivite la adresa ta, te rog sa ma ierti si tu. Cred ca a sosit timpul sa fim din nou prieteni..."

Dupa ce s-au imbratisat omul bolnava a ridicat degetul drept spre vecinul sau spunand: " Totusi stai atent, daca ma fac bine uita tot ce ti-am spus..."

Aceasta gluma ne arata cat este de greu se reparam gardurile care le-am distrus. Jicniri, nedreptati, sentimente negative, neantelegeri, toate se aduna din ambele parti. Pe masura ce trec anii devine din ce in ce mai greu sa facem pasul. Nu este nici o alta solutie decat iertarea. Definitiva.

Va doresc o saptamana buna

Benone Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii