Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Astazi vin cei care te platesc cel mai mult!"

ro

26 Oct, 2012 22:42 2027 Marime text
Pe domnul Bruno Quiriconi l-am cunosc din cea ce mi-au spus altii, si mai ales din ce mi-a povestit sotia lui. Era un om inalt, frumos si tacut. Inainte sa spuna un cuvant el medita, apoi cand vorbea cuvintele erau dovada intelepciunii care il caracteriza.  Nu era un filosof, dimpotriva era un om practic, om de afaceri care a reusit sa urce pe cele mai inalte trepte ale societatii italiene. Era proprietarul unei nave de lux, de croaziera si  colaborator membru in cea mai puternica flota mondiala din anii 1990. Averea sa se ridica la multe sute de milioane de euro. Intr-o zi o boala necrutatoare i-a frant  visul si mai tarziu  firul vietii.
 
Langa el, in toti anii de glorie sau de suferinta a stat sotia sa, doamna Margherita.  O femeie  cu sufletul curat si cu credinta puternica in Dumnezeu.  Doamna Margherita este romanca. Nu i-a fost niciodata rusine sa spuna cine este si ce crede. Cand in  rezidenta de lux se perindau delegatii oficiale, ministri sau alte personalitati, ea cu fata senina spunea: "Io amo Dio !"  Adica,  "eu il iubesc pe Dumnezeu". Bruno, sotul, se uita la ea si tacea..Domna Margherita este medic stomatolog. O zi pe saptamana ea deschidea studioul medical, la fel cum o face si acum, pentru oamenii strazi care nu aveau bani. Intr-o dimineata, in momentul in care se pregatea sa plece la cabinet, sotul a intrebat-o: "Pleci?"  "Da,a spus ea, astazi lucrez pentru cei care  nu au posibilitatea sa plateasca ..."  Bruno dupa un moment de tacere, i-a raspus: "Nu Margherita, astazi vin cei care iti platesc cei mai mult, fiindca se roaga pentru tine..."
 
In viata sunt lucruri mai importante decat banii. Doar daca le privim cu inima avem sansa sa le descoperim si viata noastra sa devina extrem de bogata, mai bogata decat toti banii din lume. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii