Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Graffiti în 3D, la Constanţa. Scene biblice surprinse în apropierea Bisericii Catolice Sfântul Anton de Padova (fotoreportaj)

ro

27 Apr, 2017 16:24 8501 Marime text
Părerile despre graffiti sunt împărţite. Există cei care văd în graffiti un nou mod de exprimare artistică, o formă individuală de comunicare a unor mesaje sociale, politice sau culturale, dar și o modalitate de a da culoare zonelor neîngrijite ale orașului. La cealaltă extremă, se află persoanele ce consideră graffiti-urile o lipsă de respect față de proprietatea privată sau publică, și nicidecum artă.  

Acestea fiind zise, la Constanţa, pe strada Dianei, colț cu Nicolae Titulescu, lângă celebra Casă cu Lei, a apărut un graffiti în 3D, ce pare că-l întruchipează pe Iisus răstignit pe cruce.

Artiştii care au creat acest graffiti au ales ca lucrarea lor cu scene biblice să fie realizată în preajma Sărbătorilor Pascale în apropierea Bisericii Catolice Sfântul Anton de Padova din Constanţa. 

Graffiti-ul modern îşi are începuturile în anii 1920, când metroul din New York a fost acoperit cu desene şi inscripţii. În marile centre urbane ale lumii, zonele sărace şi mizere au devenit scena mesajelor politice şi sociale transpuse pe ziduri şi clădiri. 

Vă lăsăm în „compania” imaginilor surprinse la Constanţa.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii