Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Imagini inedite de la puşcăria din Valu lui Traian (video)

ro

27 Jun, 2016 15:44 12888 Marime text
Ziua porţilor deschise la Penitenciarul Poarta Albă - Secţia exterioară Valu lui Traian.

Evenimentul a avut loc în contextul în care în fiecare an, pe data de 29 iunie, odată cu sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, se sărbătoreşte Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România.

În timpul acţiunii, unul dintre deţinuţi s-a plâns de condiţiile din penitenciar, spunând că este obligat să doarmă în condiţii inumane şi că este prost hrănit.

Mai mult decât atât, deţinul a prezentat jurnaliştilor prezenţi mai multe ploşniţe, pe care le-ar fi prins în patul său.

Cristian Apostol, directorul Penitenciarului Poarta Albă, a declarat: „Nu vrem decât să vedeţi şi părţile bune ale sistemului penitenciar dar şi pe cele mai puţin bune sau mai slabe pe care noi le cunoaştem atât la nivelul penitenciarului Poarta Albă cât şi  ANP cât şi la nivelul Ministerului Justiţiei“.

„În momentul de faţă este un plan de măsuri concret intocmit de către ministerul Justiţiei şi avizat de ANP şi de fiecare director de penitenciar care pe termen foarte scurt vom avea patru acţiuni distincte. Una dintre ele este legată de curăţenia şi igienizarea tuturor spaţiilor de detenţie, binînţeles cu ajutorul deţinuţilor şi în regie proprie, printr-o educaţie comună, ca rezultat final scontat, să îmbunătăţim igiena în primul rând din spaţiile de detenţie“, a mai spus Apostol.
 
În ceea ce priveşte sesizarea deţinutului privind curăţenia, şeful penitenciarului Poarta Albă a declarat: „nemulţumirile pot da naştere la lucruri pozitive. Cu eforturi susţinute din partea noastră şi din partea lor, cu resurse umane şi resurse financiare putem să depăşim şi aceste deficienţe. Trebuie să ţinem cont că sunt comunităţi umane foarte mari la nivel, noi deţinem 1600 persoane provate de libertate. Prin urmare şi spaţiile sunt folosite la nivel industrial. Trebuie eforturi concentrate, resurse materiale avem, nu trebuie decât să trecem la acţiune şi să rezolvăm aceste aspecte împreună. Problema o putem aloca prin alocare de materiale de întreţinere, materiale de curăţenie, prin a urmări în mod direct de către factorii implicaţi în această activittate. Pentru a realiza împreună cu ei activitatea de curăţeni şi igienizare. S-au făcut, au fost făcute reparaţii curente şi chiar unele igienizări. Trebuie făcute mult mai multe pentru că pentru că aşa cum aţi văzuit spaţiile sunt aglomerate, ele sunt suspuse unei uzuri morale mult mai consistente  pentru că sunt folosite de un număr mult mai mare de persoane. E ca un trafic intens“, a mai spus Apostol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii