Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTOREPORTAJ „Aurul şi Argintul Antic al României“, expoziţie de excepţie la MINA Constanţa

ro

22 Jul, 2016 14:32 3184 Marime text
Expoziţia de excepţie „Aurul şi Argintul Antic al României“ poate fi admirată până în data de 4 septembrie la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINA) Constanţa. Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) în colaborare cu 31 de muzee de profil din întreaga ţară, între care şi instituţia gazdă, expoziţia reuneşte peste 1.000 de obiecte arheologice din metale preţioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României.
 
Concepută ca un spaţiu de comunicare şi (re)descoperire a unei multitudini de istorii din trecutul României, expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României” oferă vizitatorului contemporan o impresionantă incursiune istorică, într-o perioadă de peste 6.000 de ani, cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie  (mileniul al V-lea î.H. – secolul al VII-lea d.H.), și pune în valoare capodopere ale orfevrăriei preistorice și antice de pe teritoriul României, un patrimoniu provenit din descoperirile arheologice ale ultimelor două secole.
 
Aparent inalterabile, de o frumuseţe aparte, încărcate cu profunde şi multiple calităţi şi sensuri simbolice, exponatele proiectului „Aurul şi Argintul Antic al României” se numără printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume. Vizitatorul are astfel ocazia de a surprinde valoarea intrinsecă a materialului, măiestria execuției, plurivalența artefactelor şi paleta amplă a semnificațiilor.

Vă lăsăm să descoperiţie istoria în câteva fotografii făcute în cadrul expoziţiei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii