Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTOREPORTAJ Apele Pontului Euxin, sfinţite de IPS Teodosie. Cum s-a simţit Boboteaza la Constanţa (galerie foto)

ro

06 Jan, 2016 14:58 4073 Marime text
 
Aproximativ 9.000 de credincioşi au fost prezenţi, astăzi, la Constanţa, la ceremonialurile religioase prilejuite de sărbătoarea Bobotezei şi oficiate de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Faţă de anul trecut, când 30 de temerari s-au aruncat în apa mării pentru a recupera cele trei cruci, anul acesta doar 14 dintre ei au încercat apa îngheţată a Mării Negre. Un civil, constructor mecanic din Năvodari şi doi scafandri militari au fost cei trei bărbaţi care au ajuns primii la crucile de lemn aruncate în valuri. La slujba de pe faleză a luat parte şi viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău. Fostul edil-şef, Radu Mazăre, a participat o singură dată la această ceremonie - anul trecut.

Proverbialul ger al Bobotezei a fost egalat de ploaie, dar asta nu a speriat miile de credincioşi care au asistat la slujba de pe faleză. Şi „tradiţionalii“ comercianţi de ocazie au fost prezenţi pe lângă Casa Domnului. 

Carele care duceau butoaiele cu apă au fost trase ca în fiecare an de cai, boi şi măgăruşi împodobiţi cu colaci. Cum s-a văzut la Constanţa ceremonia Bobotezei puteţi vedea în imaginiile următoare, care grăiesc de la sine.

Citeşte şi:

UPDATE 4. Doi scafandri militari şi un civil au recuperat crucile
IPS Teodosie a binecuvântat apa Mării Negre (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii