Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Republica Moldova cu ieșire la mare Zeci de profesori basarabeni, în vizită la Constanța

ro

04 Sep, 2015 12:43 1878 Marime text
50 de profesori din Republica Moldova participă în perioada 6-8 septembrie la o nouă ediție a Scolii de Cultură și Afirmare Românească, desfășurată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la Constanța.
 
,,Cadrele didactice din stânga Prutului reprezintă acea categorie specială de oameni cărora le-a fost încredințată misiunea formării generațiilor tinere, în mod organizat și responsabil, și a transmiterii valorilor culturale și idealurilor naționale respectate și promovate de generațiile trecute. Datorită acestor profesori, elevii pot interpreta corect evenimentele la care participă și se pot implica activ în mersul istoriei. Aici, la Constanța, le mulțumim pentru rolul pe care și-l asumă și care îi ghidează în toate îndeletnicirile”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 
Întâlniri cu autoritățile constănțene și cu reprezentanți ai Institutului Cultural Român, participarea la ateliere de lucru despre scrierea de proiecte, activismul civic și puterea sondajelor de opinie, vizionare de film și vizitarea unor atracții turistice din zona Dobrogei sunt câteva dintre activitățile incluse în programul destinat profesorilor din Republica Moldova.
 
Alți 50 de profesori din stânga Prutului se află în intervalul 4-7 septembrie la ediția de la Cernica, București și Ploiești a Școlii de Cultură și Afirmare Românească. Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.
 
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii