Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un contraamiral turc cere azil politic în SUA

ro

10 Aug, 2016 13:16 1349 Marime text
Un ofiţer turc, detaşat la o bază americană a NATO, a cerut azil în SUA, după ce a fost rechemat în ţară de guvernul de la Ankara în urma loviturii de stat eşuate în Turcia, au indicat pentru Reuters doi responsabili americani, sub rezerva anonimatului.

După puciul ratat, soldat cu peste 240 de morţi şi aproximativ 2.200 de răniţi în seara zilei de 15 iulie şi în cursul nopţii care a urmat, autorităţile turce au lansat un proces de epurare a instituţiilor statului, scrie ştiripesurse.ro.

Cererea de azil a ofiţerului turc este susceptibilă să tensioneze încă şi mai mult relaţiile între SUA şi Turcia, Washingtonul refuzând în acest stadiu să dea curs cererii Ankarei privind extrădarea lui Gulen. Guvernul turc a emis săptămâna trecută un mandat de arestare pe numele predicatorului.

Cei doi responsabili americani care au făcut declaraţii pentru Reuters sub rezerva anonimatului, au precizat că ofiţerul turc lucra la Comandamentul Aliat al NATO pentru Transformare (Allied Command Transformation), cu baza la Norfolk, în Virginia. Ei nu i-au dezvăluit nici numele, nici gradul.

Însă un reprezentant al Ambasadei Turciei la Washington a declarat că contraamiralul de marină turc, Mustafa Ugurlu, nu s-a pus la dispoziţia autorităţilor din ţară după ce acestea au emis un ordin de detenţie care îl viza luna trecută, potrivit ştiripesurse.ro.

În cadrul NATO, Turcia dispune de cea mai mare armată după SUA.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze informaţiile, spunând că orice întrebare despre militari turci trebuie adresată Turciei, mai spune sursa menţionată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii