Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Ultranaţionalistul rus Jirinovski atacă fostele republici sovietice

ro

03 Jul, 2015 14:48 1410 Marime text
Nu trebuie să existe nicio armată pe teritoriul fostei Uniunii Sovietice! Trebuie să fie doar steagul rusesc! Aceste declaraţii au fost făcute recent ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski, în contextul verificării de către procurorii ruşi a legalităţii declaraţiilor de independenţă ale statelor baltice.  

"Întreg teritoriul fostelor republici sovietice este zonă a intereselor naţionale ale Rusiei. Toţi care se află acolo se află ilegal, americanii sunt ocupanţi. Nu trebuie să existe acolo niciun fel de armata letonă, estonă sau lituaniană, cu atât mai mult ucraineană. Peste tot trebuie să fie drapelul rus şi o singură armată, cea rusă", a spus Jirinovski.

"Toţi ceilalţi trebuie expluzaţi de pe acele teritorii sau trimişi în lagăre la nordul extrem", a mai insistat excentricul politician, fără a preciza dacă are în vedere şi civilii din fostele republici sovietice sau doar militarii acestora. 

Vladimir Jirinovski este adesea considerat a fi showman-ul politicii ruse, fiind cunoscut pentru declaraţiile sale populiste, naţionaliste şi anti-occidentale.

Desi se consideră în opoziţie, Jirinovski adesea serveşte politicii Kremlinului şi este folosit pentru a emite opinii radicale pentru a se testa reacţia publicului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii