Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia întăreşte efectivul trupelor de la graniţa cu Siria

ro

25 Dec, 2016 18:22 2037 Marime text

Ieri, Turcia a desfășurat trupe suplimentare, artilerie și blindate, la frontiera cu Siria, unde Ankara încearcă să preia controlul asupra Al-Bab, fief al organizației jihadiste Statul Islamic, scrie France Presse, citând agenția proguvernamentală Anadolu, informaţii preluate de Agerpres.

Mai multe tancuri, vehicule militare de transport și cel puțin 10 piese de artilerie au fost desfășurate între Oguzegli și Karkamis, în sudul țării, la frontiera siriană, la aproximativ 40 de km de Manbij. Noile manevre vin după ce trupele Turciei au înregistrat pierderi importante în confruntarea cu jihadiștii la Al-Bab.

Șaisprezece soldați turci au fost uciși miercuri, cea mai sângeroasă zi pentru Turcia de la începutul ofensivei împotriva grupării Statul Islamic și milițiilor kurde, în august 2016. Armata turcă a anunțat că a ucis 12 teroriști ai grupării SI în acest sector, bilanț imposibil de verificat, scrie agerpres.ro.

Gruparea Statul Islamic a difuzat joi o înregistrare video care arată cum doi soldați turci sunt arși de vii. Pe 29 noiembrie, armata turcă anunțase că a pierdut contactul cu doi militari aflați in misiune in nordul Siriei.

Sursă foto: ziuaveche.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii