Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfer de putere pe Twitter Barack Obama i-a cedat contul @POTUS lui Donald Trump

ro

20 Jan, 2017 21:48 1986 Marime text
Transferul de putere se face la Washington și pe Twitter, notează AFP, cu referire la faptul că în momentul depunerii jurământului de președinte de către Donald Trump, contul @POTUS (acronim de la 'President of the United States'), folosit până acum de Barack Obama, a fost transferat succesorului său la Casa Albă.

Contabilizarea tweet-urilor a fost adusă la zero, dar nu și a numărului de abonați. Obiectivul executivului american a fost inițial să păstreze împreună abonații (adică peste 13 milioane) dar, din motive neexplicate, acest număr se ridică la numai câteva milioane.

Un nou cont, @POTUS44, reunește toate tweet-urile trimise de Barack Obama (aproape 350), care vor fi arhivate.

Aceeași logică s-a aplicat și în cazul conturilor fostei Prime Doamne Michelle Obama (@FLOTUS), fostului vicepreședinte Joe Biden (@VP) și fostului purtător de cuvânt Josh Earnest (@PressSec).

Pentru moment, noul președinte al SUA pare decis să folosească în continuare contul său personal, @realDonaldTrump (peste 20 de milioane de abonați), de pe care a fost trimisă deja o rafală de tweet-uri imediat după încheierea discursului său de învestitură, rostit vineri pe esplanada din fața Capitoliului din Washington, adaugă AFP, citat de Agerpres.


Sursa foto: bgr.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii