Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA şi Rusia au reușit să ajungă la o înțelegere și luni ar putea înceta ostilitățile din Siria

ro

10 Sep, 2016 12:56 2197 Marime text
Secretarul de stat American, John Kerry, şi omologul său rus, Sergei Lavrov, au anunţat încheierea unei înţelegeri în privinţa războiului din Siria, care presupune o încetare a ostilităţilor începând din după-amiaza de luni, potrivit BBC.

Anunţul vine după mai multe săptămâni de negociere între Rusia şi SUA şi, conform înţelegerii, guvernul sirian va înceta misiunile de luptă în zonele specifice luate de opoziţie. Rusia şi SUA au stabilit un centru în parteneriat care să lupte împortiva aşa numitului Stat Islamic şi luptătorilor al-Nisra, afiliaţi Al-Qaeda.
 
„Încetarea ostilităţilor necesită acces la toate zonele asediate şi greu accesibile, inclusiv la Alep", a declarat Kerry. La şapte zile după începerea încetarea ostilităţilor, Rusia şi Statele Unite  vor stabili un „centru de implementare comun", pentru a lupta contra gurpărilor teroriste Stat Islamic şi aliaţilor al-Qaeda, Nusra, scrie romanialibera.ro.
 
Succesul acestui acord, comentează James Landale, pentru BBC, depinde de capacitatea Americii de a obţine grupuri de opoziţie care să se distanţeze de aliaţii lor extremişti, dar şi de de capacitatea Rusiei de a împiedica forţele preşedintelui Assad. De asemenea, secretarul de stat, John Kerry, şi omologul său rus, Sergei Lavrov, au subliniat că acest acord ar putea deschide şi calea pentru o tranziţie politică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii