Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA și Rusia anunță o încetare a focului în Siria. Iată când se vor liniști „apele”

ro

22 Feb, 2016 20:10 2608 Marime text
 
Departamentul de Stat de la Washington a transmis printr-un comunicat comun ruso-american ca va avea loc un acord de încetare a focului în Siria ce va intra în vigoare la 27 februarie, potrivit de AFP.
 
Încetarea ostilităților în Siria intră în vigoare la 27 februarie la ora 00.00 (ora Damascului), se precizează în comunicat.
 
Acordul privind încetarea focului în Siria exclude grupările teroriste Statul Islamic și Frontul al-Nosra, rețeaua Al-Qaida în Siria, scrie agerpres.ro. 

„Încetarea ostilităților se va aplica părților implicate în conflictul sirian care au indicat că vor respecta și vor aplica termenii” acordului, ele urmând ca până în ziua de 26 februarie, ora 12,00 locală, să informeze SUA sau Rusia de aderarea lor la acest acord, se mai arată în comunicatul menționat, conform aceleiași surse. Rusia și SUA sunt copreședinți ai Grupului internațional de sprijin pentru Siria, grup din care fac parte 17 țări.

De asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a salutat acest acord, apreciindu-l ca un „semn de speranță pentru populația siriană”, însă a atras atenția că mai sunt multe de făcut pentru punerea lui în aplicare.

Sursa foto: expunere.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii