Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal din cauza unui patinoar amenajat peste 5.000 de pești congelați (video)

ro

28 Nov, 2016 17:50 3690 Marime text
Un parc de atracții japonez, care propunea alunecarea pe o pistă înghețată admirând sub picioare siluetele a 5.000 de pești congelați, a închis patinoarul din cauza valului de critici, relatează AFP.
 
Firma care gestionează parcul Space World, situat în Kitakyushu (sud-vest), a inaugurat acest patinoar neobișnuit la 12 noiembrie, însă acest concept a fost imediat considerat macabru și imoral.
 
"Mai multe voci s-au ridicat pentru a denunța utilizarea acestor creaturi drept un joc, sau ca risipă de hrană", a declarat luni AFP un purtător de cuvânt al firmei, Koji Shibata.
 
Am vrut ca cei care vin să patineze să experimenteze senzația de a aluneca pe o mare înghețată, dar după ce am primit atâtea critici, am decis să-i punem capăt, a declarat responsabilul parcului Toshimi Takeda. Anterior, el își exprimase la televiziune regretele sale profunde, față de amploarea luată de acest caz.
 
Gheața urmează să fie topită, o operațiune care ar putea dura o săptămână, și va fi organizată o ceremonie de omagiu adus peștilor, în prezența unui preot șintoist. Am planificat acest lucru, înainte de scandal, a asigurat responsabilul parcului.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii