Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Jurnal.md Rogozin, exaltat de rezultatul alegerilor în Găgăuzia

ro

24 Mar, 2015 16:44 1220 Marime text
Politicienii ruşi nu-şi pot ascunde entuziasmul faţă de rezultatele alegerilor din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia, câştigate de favorita Moscovei, Irina Vlah. 

Reprezentantul special al preşedinţiei ruse pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, susţine că rezultatele scrutinului din Găgăuzia permite Moscovei să afirme că „nu toată Moldova îşi doreşte apropierea de Europa”.
„Aceste alegeri au avut pentru Moscova o importanţă mare din punctul de vedere al întăririi poziţiei Rusiei în Moldova. Nu o să ascund: am discutat cu găgăuzii care locuiesc în Rusia şi asta a jucat un rol esenţial pentru rezultatul final. Găgăuzia, desigur, nu este toată Moldova, dar tendinţa de apropiere a început”, a declarat Rogozin.

De aceeaşi părere este şi şeful Comisiei pentru afaceri CSI din Duma de Stat, Leonid Sluţki. „Alegerea făcută de poporul găgăuz este salutabilă. Venirea la putere a Irinei Vlah, susţinută de Partidul Socialiştilor din RM, înseamnă că direcţia integrării euroasiatice a autonomiei găgăuze şi colaborarea cu Rusia vor continua”, a menţionat deputatul.

Precizăm că Irina Vlah a câştigat alegerile pentru funcţia de başcan al Găgăuziei, 51,01% din numărul total de voturi. Într-un reportaj al postului rusesc de televiziune Pervîi Kanal, difuzat în ziua alegerilor, Irina Vlah a fost prezentată drept favorita Moscovei şi a subliniat că pledează pentru relaţii strânse cu Federaţia Rusă, dar şi cu autorităţile de la Chişinău. Acum două, trei deputaţi ruşi au mers în autonomia găgăuză şi au făcut campanie electorală în favoarea Irinei Vlah.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii