Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Referendum în Turcia. Primele rezultate parţiale. Tabăra pro-Erdogan obține 63% din voturi

ro

16 Apr, 2017 18:22 2282 Marime text
După numărarea a aproape un sfert din buletine, voturile în favoarea modificării Constituției Turciei care i-ar oferi președintelui Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite reprezintă 63% din voturile exprimate, a transmis duminică postul NTV, citat de Reuters şi Agerpres. 

Opozanții reformei erau creditați cu un procent de 36,8% după numărarea a 25% din voturi, relatează AFP citat de Agerpres. 

Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune "da" sau "nu" în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. 

Update: ora 20.45

Premierul turc Binali Yildirim va face la ora locală 21:00 (18:00 GMT) o declarație pe tema referendumului constituțional menit să-i acorde prerogative sporite președintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunțat biroul prim-ministrului duminică, informează Reuters citat de Agerpres. 

După numărarea a aproximativ 95% din buletine, a rezultat că 51,7% dintre turci au votat în favoarea modificării Constituției, dar cei care se opun acestor reforme au câștigat în cele mai mari orașe ale Turciei — Istanbul, Ankara și Izmir — și în sud-estul țării, majoritar kurd. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii