Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Record de atacuri cibernetice asupra NATO

ro

18 Feb, 2017 15:36 1951 Marime text
600 de atacuri cibernetice pe lună au avut loc în 2016 asupra computerelor Alianţei Nord-Atlantice. Mai mult decât dublu faţă de acum doi ani. Anunţul a fost făcut chiar de secretarul general al NATO în contextul în care a fost decisă o creştere a măsurilor de protecţie, relatează Digi24.

Divizia care se ocupă de spaţiul cibernetic este condusă de un român. Ambasadorul Sorin Ducaru spune că atacurile din ultima perioadă sunt mult mai sofisticate. Hackerii caută în special informaţii clasificate despre activităţile NATO.

„Nivelul de sofisticare al acestor atacuri a crescut şi putem vorbi de o serie de atacuri ţintite şi persistente la adresa Alianţei, pe care le studiem, vedem ce caracteristici au şi sigur le comparăm cu atacurile care au loc la adresa sistemelor statelor membre. Sunt două obiective principale, acela de a spiona, de a capta informaţii nelegitime din sistemele NATO, iar în al doilea rând de a genera perturbări ale acestor sisteme, inclusiv sisteme militare şi de control”, a explicat Sorin Ducaru, asistentul secretarului General al NATO, conform Digi24.


Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii