Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficiali NATO și ai UE au discutat despre cooperarea în domeniul apărării cibernetice

ro

25 Nov, 2016 21:28 1028 Marime text
Oficiali superiori din NATO și Uniunea Europeană au discutat, vineri, despre următorii pași concreți în cooperarea între cele două părți în domeniul apărării cibernetice, informează un comunicat al NATO, preluat de Xinhua, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, au fost prezentate actualizări cu privire la evoluțiile recente, cum ar fi Angajamentul Aliat de Apărare Cibernetică și implementarea Directivei UE pentru securitatea rețelelor informatice.

Au fost discutate de asemenea propuneri pentru o cooperare crescută în domenii precum schimbul de informații.

„NATO și UE lucrează mai îndeaproape ca oricând pe această zonă — partajarea de informații între echipe de răspuns la crize cibernetice, schimbul de bune practici (...) și lucrul împreună pe formare, educație și exerciții", a precizat Sorin Ducaru, asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente.

NATO și UE au încheiat anul acesta un aranjament tehnic pe cyber-apărare, domeniu în care cele două organizații au decis să-și intensifice cooperarea, ca parte a Declarației Comune NATO-UE de la Summitul NATO de la Varșovia, din vară.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și șefa diplomației UE, Federica Mogherini, vor prezenta luna viitoare propuneri concrete pentru a consolida în continuare cooperarea dintre NATO și UE, mai amintește Xinhua.


Sursa foto: nasul.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii