Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nils Muiznieks din Consiliul Europei spune că unii susținători ai Brexit incită la ură

ro

08 Nov, 2016 13:10 1728 Marime text
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu violența cu care presa populară britanică și parte din clasa politică au primit decizia Înaltei curți de a da Parlamentului britanic drept de veto asupra Brexitului, relatează AFP, citat de Agerpres.
 
Apeluri la viol și la omor, judecători calificați drept trădători și amenințați cu spânzurătoarea: această decizie a suscitat mânia unor susținători ai Brexitului, neliniștiți de complicațiile care ar putea interveni în declanșarea divorțului de UE, dar și a unei părți a presei eurosceptice, tabloidul Daily Mail neezitând să-i prezinte pe cei trei magistrați drept "inamici ai poporului'.
 
În fața violenței atacurilor, mai mulți responsabili politici au reclamat o intervenție a guvernului.
 
Într-un comentariu publicat luni pe Facebook, Muiznieks și-a exprimat la rândul său îngrijorarea în fața acestor "atacuri flagrante împotriva independenței puterii judiciare, destinate să incite poporul la ură'.
 
'O presă liberă trebuie să fie o presă responsabilă. Jurnalismul nu trebuie să contribuie la crearea unei atmosfere de ostilitate, de respingere și de ură', a mai spus diplomatul leton, potrivit căruia "cuvintele contează pentru că ele sunt adesea prima etapă spre violența reală'.
 
Într-un raport făcut public la începutul lunii octombrie, alt organ al Consiliului Europei, Comisia europeană împotriva rasismului și intoleranței (ECRI) afirmase că discursul urii continua să fie 'o problemă gravă în presa populară' britanică.
 
'Nu este o întâmplare că violența rasistă este în creștere în Regatul Unit, în timp ce chiar noi vedem exemple îngrijorătoare de intoleranță și de discursuri ale urii în ziare, online, dar și din partea responsabililor politici', a estimat președintele ECRI.
 
Sursă foto: bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii