Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă chineză reținută în Galapagos. Transporta încărcătură ilegală foarte apreciată de gurmanzii din Asia

ro

28 Aug, 2017 05:45 2565 Marime text
Un vas chinez interceptat în arhipelagul ecuadorian Galapagos transporta o încărcătură ilegală de peste 6.000 de rechini, printre care specii pe cale de dispariție, a anunțat organizația Parcului Național duminică, în a treia zi a procesului intentat echipajului, transmite AFP, preluat de Agerpres.
 
În cadrul punerii sub acuzare a celor 20 de marinari chinezi de la bordul navei "Fu Yuan Yu Leng 999", plasați în arest provizoriu, "s-a stabilit că încărcătura transportată în cală includea peste 6.623 de rechini", a precizat rezervația într-un comunicat.
 
Printre aceștia se aflau exemplare din specii vulnerabile și amenințate cu dispariția ca rechinul-ciocan, rechinul-vulpe cu ochi mari sau rechinul-vulpe pelagic.
 
Ambarcațiunea de 98 de metri lungime a fost interceptată la 13 august în apropierea Insulei San Cristobal, în timp ce naviga ilegal în apele Arhipelagului Galapagos, înscris în patrimoniul natural al umanității pentru flora și fauna sa unică.
 
Înotătoarele de rechini sunt foarte apreciate de gurmanzii din Asia.
 
Toate speciile din aceste insule ce aparțin Ecuadorului sunt protejate pe suprafața de 138.000 de kilometri pătrați a celei mai mari rezervații marine din lume și sanctuar al diverselor animale, printre care rechinii.
 
Legile Ecuadorului prevăd pedepse de la unu la trei ani de închisoare pentru crime împotriva florei și faunei.
 
Potrivit Parcului Național, vasul chinez a primit o încărcătură de rechini "provenind de pe două nave taiwaneze" între 5 și 7 august, "la peste o mie de kilometri nord-vest de Galapagos". Vaporul intenționa să traverseze rezervația, să se îndrepte spre Peru și apoi să revină în China.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii