Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO condamnă tirul cu rachetă balistică al Phenianului

ro

13 Feb, 2017 08:59 1403 Marime text
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ieri lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord și a îndemnat Phenianul "să se abțină de la alte provocări", potrivit RTBF, citat de Agerpres.

"Condamn tirul cu rachetă balistică de către Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC). Aceasta este o nouă încălcare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv a Rezoluției 2321, adoptată în noiembrie 2016", a spus el într-o declarație.

"Aceste provocări și încălcări persistente ale rezoluției cu caracter constrângător a Consiliului de Securitate subminează securitatea regională și internațională", a declarat Stoltenberg.

Potrivit lui, Coreea de Nord trebuie să se "se abțină de la alte provocări", să pună capăt tuturor lansărilor cu tehnologie de rachete balistice și să abandoneze o dată pentru totdeauna programele sale de rachete balistice într-o manieră "completă, verificabilă și ireversibilă", după cum cere Consiliul de Securitate.

"Lansez un apel către RPDC să nu facă să crească și mai mult tensiunea și să reia dialogul credibil și semnificativ cu comunitatea internațională", a conchis secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Racheta nord-coreeană a fost lansată în jurul orei locale 07:55 (23:55 sâmbătă) de la baza aeriană Banghyon, situată în vestul Coreii de Nord, conform Ministerului Apărării sud-coreean. Dispozitivul a parcurs aproximativ 500 kilometri înainte de a cădea în Marea Japoniei (numită Marea de Est de către nord-coreeni).


Sursa foto: ibtimes.com.au
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii