Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milioane de euro contrafăcute confiscate de poliția din Italia. Una dintre tiparnițe ar fi în România

ro

13 Nov, 2017 20:34 1661 Marime text
Poliția italiană a anunțat luni confiscarea a 28 milioane de euro în bancnote contrafăcute, de foarte bună calitate, provenite din trei tiparnițe clandestine, dintre care una în România, precum și arestarea a 13 persoane, transmite AFP, citat de Agerpres.ro. 
  

'În cursul anchetei, au fost descoperite trei tiparnițe ilegale, dintre care una în România, echipate cu mașinile și instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false', a informat poliția italiană, într-un comunicat.

 
Au fost confiscate 939.775 bancnote false — de 10, 20 și 50 de euro — și au fost arestate 13 persoane în flagrant delict.
 
Cei doi presupuși șefi ai organizației de falsificatori erau doi locuitori din Napoli, având o 'experiență îndelungată' în domeniu.
 
Ei sunt suspectați că au organizat tiparnițe și au legat contacte cu italieni rezidenți în România, pentru a instala aici o tiparniță de bancnote false.
 
Falsificatorii s-au ocupat mai întâi să găsească un imobil care să nu trezească bănuielile poliției, iar apoi să organizeze o tiparniță temporară pentru tipărirea de bancnote false timp de 10-15 zile.
 

'În acest interval, ei puteau tipări peste 15 milioane de euro în bancnote false. Apoi întrerupeau operațiunile și uneori transferau tiparnița într-o altă clădire', precizează poliția italiană.

 
Sursa: Agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii