Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de „veste galbene“ au manifestat la Paris și în alte orașe din Franța. Au fost marcate trei luni de la debutul acestei mişcări de contestare socială

ro

16 Feb, 2019 19:19 1524 Marime text
Mii de 'veste galbene' au demonstrat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe franceze, la trei luni după debutul acestei mişcări de contestare socială care persistă în pofida unei anumite 'oboseli' a opiniei publice, transmite AFP citat de Agerpres.ro

La Paris, câteva mii de persoane s-au reunit pe Esplanada Invalizilor, după un marş într-un calm relativ pe bulevardul Champs-Elysées.

La ora locală 14:00 (13:00 GMT), Ministerul de Interne francez a anunţat că în întreaga ţară manifestau aproximativ 10.200 de persoane, dintre care 3.000 la Paris, date în scădere faţă de săptămâna trecută.

'Vestele galbene' contestă politica fiscală şi socială a guvernului francez, solicitând printre altele creşterea puterii de cumpărare şi demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

La Bordeaux (sud-vest), coloana de manifestanţi a numărat de asemenea câteva mii, confirmând poziţia acestui oraş drept unul dintre bastioanele mişcării 'vestelor galbene', în pofida temerilor legate de apariţia unor noi incidente.

Cel puţin 2.000 de manifestanţi s-au strâns şi la Pontivy, în regiunea Bretagne (vest), iar câteva mii au demonstrat la Toulouse, în sud-vestul ţării. La Nantes (vest), manifestaţia a reunit 1.600 de persoane.

Alte demonstraţii au avut loc sâmbătă la Lille (nord), Caen (nord-vest), Grenoble (est), Strasbourg (nord-est) şi Rennes (vest), în fiecare dintre acestea manifestând între 100 şi 1.000 de persoane. 

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii