Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Mii de oameni protestează în centrul capitalei

ro

06 Sep, 2015 12:58 2237 Marime text
În Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat câteva mii de oameni. În centrul capitalei Republicii Moldova răsună piesele lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi alte cântece patriotice, iar oamenii scandează lozinci împotriva regimului oligarhic.

În cadrul mitingului masiv vor fi reiterate şi înaintate o serie de revendicări, precum înlăturarea oligarhilor de la cârma statului, alegeri anticipate, demisia preşedintelui ţării şi a capilor din instituţiile care se fac responsabile de „jaful secolului” din sistemul bancar, alegerea preşedintelui prin vot direct etc.

În ajunul protestului au avut loc mai multe mişcări tactice pentru a fi diminuată amploarea mitingului. Presa afiliată controversatului oligarh din PD, Vladimir Plahotniuc, a trecut de la blocaj informaţional la atacuri îndreptate spre organizatorii mitingului.

Mai mult, cu doar două zile înainte de protest, la Chişinău şi la Orhei au fost anunţate concerte grandioase, cu intrare liberă şi cu participarea unui număr impunător de artişti celebri din ţară şi din afară. Sub presiunea opiniei publice, majoritatea artiştilor, atât autohtoni, cât şi cei din România şi Rusia, au refuzat să participe la concerte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii