Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mexic. Atacuri armate în staţiunile balneare. Cel puţin 18 morţi

ro

08 Jan, 2018 09:25 2019 Marime text
Cel puţin 18 persoane au fost ucise în confruntări armate la sfârşitul săptămânii trecute în Acapulco şi Los Cabos, două staţiuni balneare de pe coasta Pacificului în Mexic, majorând astfel numărul de victime ale valului de violenţe care se înregistrează în centrele turistice ale acestei ţări, informează luni AFP, preluat de Agerpres.

La Acapulco (provincia Guerrero, sud), un grup de miliţii ce se opun unui proiect de construcţie a unui baraj a atacat duminică dimineaţa în zori locuitori ai satului La Concepcion, adunaţi pentru o sărbătoare.

Atacul armat s-a soldat cu opt morţi, potrivit unui oficial al securităţii din provincie, Roberto Alvarez Heredia. După aceasta, membrii miliţiilor au atacat încă o dată, de data aceasta membri ai armatei şi poliţiei desfăşuraţi în comună, însă au fost respinşi de forţele de ordine care au ucis trei dintre atacatori, potrivit lui Heredia.

Sâmbătă seara, o confruntare între ucigaşi plătiţi şi militari ai marinei mexicane s-au soldat cu şapte morţi la San Jose del Cabo, în regiunea Baja California Sur, nord-vest, potrivit Parchetului local.

Regiunea Baja California Sur, zonă balneară frecventată de turişti americani, canadieni şi europeni, traversează de mai multe luni un val crescând de violenţe legate de crima organizată.

Sursă foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii