Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Britanie vrea să mențină o relație strânsă cu Franța după Brexit

ro

18 Feb, 2017 08:17 1888 Marime text
Șefa guvernului britanic, Theresa May, a promis vineri, la Londra, în cadrul unei întrevederi cu omologul francez, Bernard Cazeneuve, să mențină, după ieșirea țării din Uniunea Europeană, relații strânse de cooperare cu Franța în domeniile securității și apărării, a arătat Downing Street, transmite AFP, citat de Agerpres.

Cei doi șefi de guvern au considerat că este necesară încheierea rapidă a unui acord cu privire la "drepturile cetățenilor UE în Regatul Unit și ale cetățenilor britanici în UE" în perspectiva Brexitului, conform unui comunicat făcut public de biroul premierului britanic.

„Prim-ministra a spus clar că chiar dacă Regatul Unit părăsește UE, noi nu părăsim Europa", potrivit comunicatului. 

Cei doi lideri au căzut de acord asupra "necesității menținerii cooperării noastre strânse în privința securității și a apărării, inclusiv prin intermediul NATO".

May și Cazeneuve au abordat totodată situația din Siria și Ucraina, dar și chestiuni legate de terorism și migrație.

Theresa May s-a declarat "încântată" să-l întâlnească pe Bernard Cazeneuve, amintind că ei "au lucrat atât de bine împreună" atunci când ocupau amândoi funcția de ministru de Interne.

„Regatul Unit și Franța au conlucrat foarte bine în numeroase aspecte, relația noastră bilaterală este foarte puternică și sper să fim în măsură să o dezvoltăm în numeroase domenii", a declarat May.

Șefa guvernului de la Londra l-a primit pe omologul francez într-un moment când guvernul britanic se pregătește să declanșeze, înainte de 31 martie, articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, punct de plecare a doi ani de negocieri pentru ieșirea din UE.


Sursa foto: parismatch.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii