Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Britanie, lovită în plin de furtuna Doris. Zeci de zboruri, anulate

ro

23 Feb, 2017 16:07 2933 Marime text
Puternica furtună Doris a lovit Marea Britanie, iar 56.000 de locuințe au rămas fără curent electric și 36 de zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost anulate în cursul zilei de astăzi, potrivit The Telegraph, citat de romanialibera.ro.

Autoritățile au decis suspendarea operațiunilor pe portul Liverpool, iar accesul a fost interzis pe faleză, din cauza valurilor puternice de pe coasta vestică a Marii Britanii.

De asemenea, transporturile feroviare sunt perturbate din cauza rafalelor puternice de vânt care au atins chiar și 150 km/h. Polițiștii le recomandă șoferilor să evite zone din Yorkshire și Midlands, din cauza condițiilor nevaforabile de vreme.

Scoţia este afectată de căderi însemnate de zăpadă şi condiţii de viscol.

Între timp, alte părţi ale ţării au experimentat inundaţii, căderi de electricitate şi zeci de arbori s-au prăbuşit din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins până la 150 de km/oră în zona capului Curig din nord-vestul Ţării Galilor.

Peste 150 de locuințe din Țara Galilor au rămas fără energie electrică după ce cablurile au fost doborâte de vânt.

În Irlanda, situaţia este chiar mai gravă, iar 56.000 de gospodării sunt afectate de o pană de curent prelungită, în vreme ce rafalele de vânt ajung în medie la 120 de km/oră.

Aeroportul Heathrow a anunţat anularea a 36 de zboruri, iar compania Aer Lingus a anulat 12 zboruri dintre Marea Britanie şi Irlanda.


Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii