Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Maia Sandu, candidatul PLDM pentru funcţia de premier

ro

23 Jul, 2015 17:08 2722 Marime text
Maia Sandu este candidatul PLDM pentru funcţia de premier. Acest lucru a fost confirmat de liderul PDM, Marian Lupu. Sandu era aşteptată la ora 16:00 la sediul Partidului Democrat din Moldova, însă, întrevederea a fost amânată pentru mâine la solicitarea PLDM. 

"Da, candidatul pentru funcţia de prim-ministru este doamna Maia Sandu, pe care am aşteptat-o. Colegii ne-au rugat să aibă loc mâine această întrevedere. Ora nu a fost stabilită. O să aşteptăm informaţii din partea colegilor", a precizat Lupu.

Maia Sandu este ministru al Educației din anul 2012. Anterior, timp de doi ani, a deținut funcția de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale din Washington DC. Aceasta are 43 de ani și este necăsătorită.

Maia Sandu este absolventa facultăţii Management a Academiei de Studii Economice şi a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică, dar şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government. 

Din 2007 până 2009 a îndeplinit funcţia de consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului. Tot în 2007 a fost coordonator de program al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

A mai deţinut funcţia de şef adjunct de direcţie la Ministerul Economiei, dar şi funcţia de economist în cadrul oficiului Băncii Mondiale din Chişinău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii