Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măcel la o cafenea din Burkina Faso

ro

14 Aug, 2017 07:02 1957 Marime text
17 persoane au fost ucise într-o cafenea din Burkina Faso, după ce trei bărbați au coborât dintr-un jeep și au deschis focul asupra clienților!   
 
Un număr de 17 persoane au fost ucise duminică seara într-un "atac terorist" comis asupra unei cafenele-restaurant din Ouagadougou de către presupuşi jihadişti, a anunţat guvernul din Burkina Faso.
 
"Duminică, în jurul orei 21,00, un atac terorist a vizat restaurantul Istanbul situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din  Ouagadougou", relevă un comunicat al guvernului, citat de AFP.
 
"Acest atac a făcut pentru moment 17 victime ale căror naţionalităţi rămân de precizat şi 8 răniţi", precizează aceeaşi sursă.
 
Restaurantul Istanbul, situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino care, în ianuarie 2016, a fost ţinta unui atentat, " a fost atacat de presupuşi jihadişti", declarase anterior pentru AFP un ospătar al localului.
 
Pe 15 ianuarie 2016, atacul ce a vizat cafeneaua Cappuccino, o locaţie frecventată de rezidenţii străini din Ouagadougou, şi mai multe hoteluri şi a fost revendicat de Al Qaida în Magrebul Islamic s-a soldat cu 30 de morţi şi 71 de răniţi, în majoritate străini.
 
Aflată la frontiera cu Mali şi Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii