Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistă ucisă în timp ce filma un material despre bătălia din Mosul

ro

26 Feb, 2017 15:52 2214 Marime text
O femeie reporter kurdă a fost ucisă în timp ce filma un material despre bătălia din Mosul. Shifa Gardi, care lucra pentru postul Rudaw, a fost ucisă de o bombă amplasată pe marginea drumului, în timp ce filma înaintea forţelor irakiene în zonele controlate de terorişti, informează România TV.

Rudaw a declarat că Gardi, în vârsta de 30 de ani, a depăşit stereotipurile lumii dominate de bărbaţi în domeniul jurnalistic, spunând despre aceasta că era un reporter curajos. Cameramanul care se afla alături de ea a fost rănit in explozie, informeaza bbc.

Gardi prezenta un program zilnic privind ofensiva din Mosul pentru Rudaw TV si incepuse repent să transmită de pe câmpul de luptă din Mosul.

După ce i s-au adus omagii lui Gardi, colegii postului de televiziune au reamintit povestea trăită de jurnalistă, când ea a găsit un iepure rănit. "Iepurele era subnutrit şi aproape pe moarte. L-am luat cu mine. L-am îngrijit şi l-am încredinţat unei agenţii de protecţie a animalelor pentru a avea în continuare grijă de el", a povestit ea odată.

Forţele irakiene opun în continuare rezistenţă luptătorilor jihadişti din gruparea Stat Islamic, din regiunile vestice ale ţării. Lt. Gen. Abdul-Wahab al Saadi a declarat pentru Associated press că soldaţii săi reacţionează la atacurile cu maşini-capcană, la cele ale lunetiştilor şi celor cu drone armate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii