Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident aerian pe Marea Neagră. Avioanele Thyphoon de la baza Mihail Kogălniceanu, Constanța au interceptat aeronave rusești în apropierea zonei NATO a Mării Negre

ro

25 Jul, 2017 20:30 7020 Marime text
Aeronavele Thyphoon din baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu Constanța au interceptat mai multe avioane militare rusești aflate în apropierea spațiului aerian al NATO de la Marea Neagră. Astfel, Typhoon a răspuns bombardierelor strategice ale Forțelor Aeriene ale Forței Federației Ruse Tu-22 Backfire, îndreptate spre sud, lângă spațiul aerian al NATO.

Avioanele militare ruseşti zburau peste Marea Neagră spre Vest și au fost monitorizate de Typhoon, în conformitate cu misiunea NATO de îmbunătățire a securității aeriene (eAP) desfășurată de RAF în România, informează www.raf.mod.uk. 

Anterior, sistemul de supraveghere și control al aerului al NATO a detectat mai multe aeronave militare non-NATO care zburau peste Marea Neagră, care mai târziu au fost identificate drept cele două avioane rusești. Centrul de operațiuni aeriene combinate NATO (CAOC) din Torrejon, Spania, a solicitat intervenția unui avion RAF Typhoon să zboare și să oprească avioanele ruse care zboară în vecinătatea spațiului aerian NATO.
 

Sursa foto: Facebook/Fortele Aeriene Romane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florentin 26 Jul, 2017 10:54 Incident pe dracu'! Aceasta a devenit o practica de rutina pt rusi... MiG-urile noastre i-au interceptat de sute de ori si le-au dat "divert" catre casa, sau catre "fratii" bulgari... Degeaba! Ei isi intaresc in continuare muschii si se identifica cu emfaza: " rusia pilot"! Intr-adevar, MiG-ul nu este Typhoon... "nimic nou pe frontul de est"! :-)